Zadar

ENIGMA JE OTKRIVENA UNATOČ ODGOVORIMA NE ZNAM

Tajna veza između Dukića koji je u Albaniji i dinosaura u skladištu Čistoće

Gdje je nestao gradonačelnik Zadra a odakle su se na Trgu Petra Zoranića pojavili dinosauri, dva su pitanja na koje smo prijepodne tražili odgovor i na kraju dobili odgovor na tajnu vezu između Branka Dukića i dinosaura.

Gdje je nestao gradonačelnik Zadra, a odakle su se na Trgu Petra Zoranića pojavili dinosauri, dva su pitanja na koja smo prijepodne tražili odgovor i na kraju otkrili tajnu vezu između Branka Dukića i dinosaura.

Zadarski gradonačelnik nije bio na ređenju novog zadarskog biskupa, nije došao na premijeru Hamleta u Mrduši Donjoj, a nije ni ugostio predsjednika Hrvatskog sabora  Gordana Jandrokovića.

Zašto? Jer je putu u Albaniji. Gdje je bio prošlog tjedna? U Italiji, doznali smo od najbližih izvora informacija koji su ovaj put na naša dodatna pitanja odgovarali: ne znam. Pa tako i dogradonačelnik Ante Babić kojeg smo pitali je li Dukić na službenom putu, zbog čega i s kim je otišao.

- Ne znam. Ja sam njemu potpisao nalog za putovanje (od ponedjeljka do četvrtka) u Drač, a on je taj koji potpisuje ostalima, kazao nam je dogradonačelnik koji se odmah javio na telefon. Ipak Babić ne zna je li Dukić prošlog tjedna bio u Italiji. Svakako u Zadru nije bio.

A onda su se sinoć pojavili donosauri, koji su neke asocirali na političku sintagmu Dražena Grgurovića, koji je jako puno putovao dok je bio dogradonačelnik Zadra.
Pošaljemo upit Gradu Zadru, ali nema odgovora jer je jedina osoba iz Ureda gradonačelnika zadužena za odnose s javnošću na godišnjem odmoru. Pitamo direktora Nasada Josipa Krnčevića misleći da će Jurski park doći u Perivoj kraljice Jelene Madijevke, ali on o tome nema pojma. U istragu su se uključili i komunalni redari i na kraju zaključili da dinosauri ne zauzimaju javnu površinu. Ni direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka nije ništa znao o novoj turističkoj ponudi.

Dinosauri su smješteni u skladištu Čistoće koje se nalazi unutar zidina s liste UNESCO-ve svjetske baštine. Potvrđeno je to u Čistoći gdje su nam rekli da je netko drugi dao odobrenje i da s tim dinosaurima vezu ima Renata Peroš.

I tu se riješila enigma. To je ta izložba koju je ravnateljica Renata Peroš htjela smjestiti u lapidarij Narodnog muzeja iz kojeg je trebalo iseliti Zadarsko kazališno ljeto.

A onda je uskočio gradonačelnik Zadar i za tu umjetničku izložbu našao zamjenski prostor, a ravnatelj HNK Zadar, Renato Švorinić zbog toga je javno zahvalio „gospodinu Dukiću". S punim pravom, jer skladište Čistoće ispalo je idealno mjesto za plastične dinosaure. Novac od zakupa prostora ići će Narodnom muzeju koji zadarskom kazalištu besplatno ustupa svoj Lapidarij.

PRIKAŽI KOMENTARE (13)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA