Biznis

SLUŽBENI IZVJEŠTAJ SA ZAGREBAČKE BURZE

Tankerska plovidba objavila koliko je kupila dionica Turisthotela

Prema izvještaju o preuzimanju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Tankerska plovidba je preuzela 93. 60 temeljenog kapitala Turisthotela.

Prema izvještaju o preuzimanju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Tankerska plovidba je preuzela 93.60 temeljenog kapitala Turisthotela. To im daje 94.42 posto glasova na glavnoj skupštini dioničara, navodi se u izvještaju kojeg potpisuje predsjednik Uprave TP, Mario Pavić. 

Ponudu za preuzimanje prihvatilo je 473 dioničara Turisthotela u obaveznoj ponudi koju je prošlog mjeseca oglasila zadarska brodarska kuća i trajala je do 28. ožujka. Rok obaveze za plaćanje je bio 15 dana i kako doznajemo od bivših tzv. malih dioničara, isplaćen im je novac za dionice po cijeni od 610 eura za jednu.

Turisthotel ima 3 172 dionice  čime se Tankerska približila postotku od 95 posto za povlačenje dionica sa Zagrebačke burze. Turisthotel time više neće biti dioničko društvo. Doći će do najavljivanih promjena u Upravi i Nadzornom odboru kroz skupštinu koja uprava mora sazvati u roku od 40 dana nakon što dobije zahtjev novih vlasnika.

Proces preuzimanja počeo je prije šest mjeseci kada je kupljen paket od tri velika dioničara.

 

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA