Sport

LOŠ POČETAK SEZONE HNK ZADAR

Terkeš i dalje ima povjerenje, angažiran Brazilac Jean

Riječ je o igraču koji je ranije oduševio struku, ali se smatralo da je kadar s domaćim igračima dovoljno kvalitetan za ostvarivanje željenog rezultata

HNK Zadar u sezonu je ušao s velikim ambicijama - osvajanjem jednog od tri prva mjesta koja bi vodila u jedinstvenu treću ligu sljedeće godine, a možda i prvo, koje bi moglo odvesti do 2. lige. Tako bi se u najkraćem vremenu ostvarile želje za brzim dolaskom novoutemeljenog kluba, nakon što je prethodni stanovnik Stanova otišao u stečaj. Ipak, realnost je pokazala sasvim drugo: nakon početne domaće pobjede 1:0 protiv najgore momčadi lige, Uranije iz Baške Vode, uslijedila je serija neriješenih utakmica i poraza, od kojih je posljednji bio u Mravincima kod Sloge. Nakon šest kola Zadar je na 15. mjestu i prva "zvona zvone na uzbunu". Ne još tolika da bi vodstvo kluba razmišljalo o otkazu treneru Želimiru Terkešu.

- Jasno je da situacija nije ugodna i onakva kakva se očekivala. Unatoč tome trener i dalje ima naše povjerenje, mislim da rezultati nisu u skladu s prikazanom igrom te da se brzo možemo vratiti u borbu za vrh. Vjerujem da će igrači zaboraviti na posljednje neuspjehe te već sutra pobjedom protiv Vodica krenuti putem kojim smo željeli, kaže direktor HNK Zadar Damir Knežević.

Zbog problema u realizaciji Zadar je posegao za stranim pojačanjem - riječ je o 22-godišnjem Brazilcu Jeanu Felipeu de Abreu (skraćena Jean), koji se ranije nudio klubu i koji je oduševio struku, ali se smatralo da je kadar s domaćim igračima dovoljno kvalitetan za ostvarivanje željenog rezultata. Kako je u dosadašnjim utakmicama realizacija bila najveći problem, za Brazilcem će se posegnuti ako je zaliječio ozljedu koju je imao.

- Mi u svakoj domaćoj utakmici imamo prioritet pobijediti, bez obzira tko igra, kaže Knežević.

Što se tiče financijske situacije, klub još uvijek nije pronašao strateškog partnera, a dosta se polemike vodi oko financiranju sportskih klubova, pa i o pozajmici HNK Zadar, kojom se financirao rad prošle sezone. Za sada uprava uz pomoć sponzora pronalazi rješenja za ispunjavanja obveza pa klub nije u blokadi, kako su neki govorkali, a igračima se redovito isplaćuju naknade. Dovoljan razlog da sutra zapnu i pobjedom protiv Vodica sutra u 16 sati preokrenu negativan niz.

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA