Zadar

UPUĆEN POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA

Tko će biti novi počasni građanin Grada Zadra? Prvi put neće odlučivati HDZ...

Počasnim građaninom Grada Zadra proglasit će se osoba posebno zaslužna za promicanje vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda grada Zadra

Grad Zadar uputio je poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra za 2021. godinu. Nakon godina u kojima je o priznanjima za životno djelo odlučivala isključivo HDZ-ova većina, i u kojima su nagrade osobama koje nisu bile bliske vladajućoj nomenklaturi, poput one dane poduzetniku Stanislavu Antiću, bile iznimka a ne pravilo, ovog puta natječaj raspisuje predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić, koji je po funkciji i predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja, u kojemu će većinu opet imati vijećnici i vanjski članovi stranaka oporbenih HDZ-u.

Prijedloge mogu podnijeti sve fizičke i pravne osobe. Počasnim građaninom Grada Zadra proglasit će se osoba posebno zaslužna za promicanje vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda grada Zadra i njegovih odnosa s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu, dok se nagrada za životno djelo daje fizičkoj "osobi dugotrajnog radnog vijeka koja živi i djeluje u gradu Zadru ili koja djeluje i živi izvan grada Zadra, a njeno djelo je značajno za grad Zadar, za izvanredne rezultate naročite uspjehe i najviše zasluge postignute na području znanosti, gospodarstva, kulture, zaštite i unapređivanju čovjekovog okoliša, športa, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti te za poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti".

Nagrade Grada Zadra dodjeljivat će se građanima i drugim osobama izvan Zadra koji rade na promicanju ugleda grada Zadra, djelatnim skupinama od dva do pet suradnika, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za zapažene rezultate i zasluge na području znanosti, gospodarstva, kulture, zaštite i unapređivanju čovjekovog okoliša, športa, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti te za poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti. Uz njih borat će se i dobitnici Grba Grada Zadra.

Prijedlozi se upućuju na adresu Grada Zadra, a najkasnije do 15. listopada 2021. godine.

PRIKAŽI KOMENTARE (21)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA