Zadar

DOPRINOS MASOVNOM TURIZMU U ZADRU

Tko je kod Lidla vidio parkiran turistički autobus ili hotel na kotačima?

Na Lidlovom parkingu viđen je autobus hotel, koji je u Zadru u sklopu ture po Dalmaciji.

Jutros je na Lidlovom parkingu, u Ulici Benka Benkovića, viđen crveni autobus, koji pozornost plijeni svojom jarkom bojom i veličinom. To nije običan autobus na kat, već unikatan hotel na kotače. Može primiti 20 do 36 putnika. Ovisno o broju putnika, autobus se prilagođava dodatnom prikolicom.

S obzirom da se kod njih kuha u kuhinji u autobusu, a samo se ručak ima van, očigledno su stali odraditi nabavu u Lidlu. Hoće li autobus biti kod Lidla ili negdje drugdje, ne zna se. Ne bi iznenadilo da stane i na našu atraktivnu lokaciju Pozdrav Suncu, ne bi li gosti uživali u ponudi lokalnih specijaliteta na Poluotoku. Ako već nisu uzeli sve u Lidlu, možda kupe nešto i na zadarskoj tržnici pa eto i koji euro OPG-ovima. Nemaju ni WC u autobusu pa će zadarski javni WC profitirati s minimalno 20 eura, s obzirom da je 1 euro po glavi.

Ono što je jasno jest da je ovaj autobus svakako doprinos masovnom turizmu i stranim trgovačkim lancima. Koliko je u duhu politike smanjivanja onečišćenja je isto diskutabilno. Nekima paše ovakav odmor u skučenim kapsulama unutar autobusa visine 1 metra, a tome u prilog ide da uspješno posluju već 50 godina, iako su prvi put viđeni u Zadru tek ove godine, a godišnje ukrcaju 600 000 putnika željnih ovakve avanture.

Prednost je svakako to što je moguće uživati u turističkim destinacijama, bez da se gurkate s prosječnim turistima i bez da se mislite o parkingu. Doduše, za gurkanjem neće biti potrebe, jer nakon toliko dana bez tuša, ne vjerujemo da će itko željeti proći pored vas. Garantiraju iskustvo koje će pružiti istinski doživljaj lokalnog stanovništva pa će se zasigurno pričati o strpljenju hrvatskih vozača na cestama ovu sezonu.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA