Biznis

NOVA KOMPANIJA IZ GRUPACIJE TANKERSKE PLOVIDBE

TP Line kupila katamaran Krilo i preimenovala ga u Anastaziju

Tankerska plovidba prije dvije godine proširila je svoju osnovu djelatnost prijevoza teretnog prometa na putnički, kupivši dubrovačku kompanija Lenka Garbina s jednim brodom i jednom koncesijom na brzobrodsku liniju.

Unutar grupe Tankerske plovidbe odnedavno je i katamaran kapaciteta 300 putnika, nazvan Anastazija. Brod je 2018. izgrađen u španjolskom brodogradilištu Rodman.

TP Line će pokušati uposliti brod na nekoj od državnih brzobrodskih linija. Brod se originalno zvao Krilo, ali su ga u Tankerskoj preimenovali u Anastaziju, po zaštitnici Grada Zadra,  informacija je iz Uprave najveće hrvatske brodarske kompanije.

Tankerska plovidba prije godinu dana proširila je svoju osnovu djelatnost prijevoza teretnog prometa na putnički, kupivši dubrovačku kompaniju Lenka Garbina s jednim brodom i jednom koncesijom na brzobrodsku liniju.

Ovo je iskorak, budući da sigurno imaju "najmlađu" prinovu u nacionalnoj floti dvotrupaca u kojoj i dalje dominira Jadrolinija. S promjenom imena G&V line u TP Line, Tankerska je osnivač treće brodarske putničke kompanije sa sjedištem u Zadru.

Najstarija je i prva je Mia trade, u vlasništvu obitelji Šarin, a Zadar je ostao matična luka i za G&V Line Iadera, koja je nastala spajanjem zadarske i šibenske brodarske firme.

PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA