Zadar

POSLOVNI PROSTOR KOJEG JE KORISTILA LIBURNIJA

Grad ne odustaje od natječaja za kafić po nemogućim uvjetima

U Gradu Zadru nadaju se trećoj sreći u pronalasku zakupca poslovnog prostora na Liburnskoj obali 4 čija je namjena priprema i posluživanje hrane i pića.

U Gradu Zadru nadaju se trećoj sreći u pronalasku zakupca poslovnog prostora na Liburnskoj obali 4 čija je namjena priprema i posluživanje hrane i pića.

Podsjetimo, radi se o prostoru iz kojeg je zbog neriješenog odvoda i nepodnošljivog smrada iselila Jadrolinija. Prvi natječaj za pronalazak zakupca objavljen je prije godinu dana, a drugi pokušaj uslijedio je krajem prošle godine. Unatoč izostanku interesa, od tada do danas osnovni uvjeti nisu se promijenili. A oni su, kako smo već pisali, nemogući. Naime, zakupnik kafića mora vlastitim novčanim sredstvima, bez prava na povrat ulaganja, urediti prostor javnog WC-a u površini od 7,02 m2, te čekaonicu s 10 sjedećih mjesta u površini od 8,14 m2. No umjesto idejnog projekta Grad sada traži da im se uz ponudu dostavi "prijedlog osnovnog oblikovnog rješenja".

Početna cijena ostala je također ista (11 eura/m2), kao i iznos jamčevine od 17 tisuća kuna. Onima koji ne budu izabrani, jamčevina će biti vraćena, dok će se jamčevina odabranog ponuditelja zadržati i obračunati u zakupninu. Ta osoba morat će i prije sklapanja ugovora Gradu dostaviti bezuvjetnu bankarsku garanciju u iznosu zaduženja za šest mjeseci zakupa ili unaprijed platiti taj iznos zakupnine.

Hoće li isti uvjeti ove godine izazvati interes zakupaca, bit će poznato na dan otvaranja ponuda, 5. srpnja.

Podsjetimo, prizemnica koja se daje u zakup, jedina je preostala građevina izvan Muraja.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA