Zadar

PRIVREMENO U KONTEJNERIMA UREDI ZA 12 ZAPOSLENIH

Eko seli s Autobusnog kolodvora na gradilište u Biljane Donje

temeljem Odluke direktora TD Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije broj: 02/25 od 24. lipnja 2021. godine, djelatnici ove tvrtke od 1. rujna 2021. godine sele na gradilište Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje.

Tvrka Eko d.o.o.,  nositelj investicije gradnje Centra za gospodarenjem otpadom, u rujnu sele na gradilište u Biljane Donje. Do završetka izgradnje uprave zgrade, što će biti do kraja godine, privremeni smještaj bit će im u u kontejnerima.

Tamo će svoje novo radno mjesto naći 12 zaposlenika, među njima i jedan od posljednjih - dipl. ekonomist Toni Kozina koji je došao početkom prošle godine i pomoćnik je direktora Dina Perovića. Nediljko Pavlović koji je tamo smješten po tražanju Grada Benkovca, jednog od suvlasnika trgovačkog društva Eko, ima ugovor do kraja iduće godine, kada bi trebao otići u mirovinu s mjesta zamjenika direktora.

Eko je do sada bio na Autobusnom kolodvoru, u prostoru Liburnije kojoj su otkazali najam. Osim jednog ureda koji će zadržati jer je sjedište tvrtke u Zadru.

Iz Eka su uputili poziv gradskim vijećnicima da ih posjete i upoznaju se s tim projektom za koji će na idućoj sjednici biti podnesen izvještaj o poslovanju.

Iz Eka su izvjestili da se temeljem Odluke direktora TD Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije broj: 02/25 od 24. lipnja 2021. godine, djelatnici ove tvrtke od 1. rujna 2021. godine sele na gradilište Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje.

Kako upravna zgrada još nije dovršena, a njezina izgradnja planirana je do kraja ove godine, djelatnici će do tada biti smješteni u kontejnerske module koji se ovih dana postavljaju na lokaciji u Biljanima Donjim.

Projekt izgradnje CGO-a Biljane Donje vrijedan je 486 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega 76 posto sufinancira EU iz Kohezijskog fonda, 14 posto Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok preostalih 10 posto vrijednosti projekta sufinanciraju suvlasnici tvrtke Eko, a to su Grad Zadar, Grad Benkovac i Zadarska županija.

Ugovor za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji CGO-a potpisan je u travnju 2019., a predviđeni rok dovršetka radova je prosinac 2022. godine.

Radovi na gradilištu odvijaju se svakodnevno punim intenzitetom, a sve građevinske dozvole, ukupno njih 13, su ishođene.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA