SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 9393File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '9393', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Tuna, Sushi & Wine Festival donosi morske specijalitete na Trg Petra Zoranića - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

SLJEDEĆEG TJEDNA ZADAR U ZNAKU RIBE

Tuna, Sushi & Wine Festival donosi morske specijalitete na Trg Petra Zoranića

Festival će radnim danom biti otvoren ujutro od 10 do 13.30, u petak i subotu i navečer od 19 do 23 sata

Od 16. do 21. svibnja u Zadru će se održati šesto izdanje Tuna, Sushi & Wine Festivala. Kasnije nego je uobičajeno, zbog neizvjesnosti oko pandemijskih mjera, ovog puta na Trgu Petra Zoranića moći će uživati u tunu, sushiju ali i drugim specijalitetima od plave i bijele ribe, marinade i svega što naše more nudi, najavili su na konferenciji za medije direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka, kuhar Renato Kraljev i Neven Stojaković.

- Htjeli smo zadržati tradiciju, ali smo krenuli kasnije jer u listopadu ili studenom nije bilo poznato kakvi će biti uvjeti za manifestacije. Zahvalan sam Renatu, Nevenu, Dubravku Milinu Kvisku, svim partnerima koji će našim sugrađanima omogućiti da se dobro zabave, rekao je Paleka.

Za razliku od prošlih godina kada se organizirala gala večera u Arsenalu, ove godine restorani će dobiti ribu koju će pripremiti za humanitarnu prodaju. Bonovi za jelo prodavat će se po cijeni od 25 kuna, za piće po 10 te je sav prihod namijenjen za potrebe Lige protiv raka i Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar.

Festival će radnim danom biti otvoren ujutro od 10 do 13.30, u petak i subotu i navečer od 19 do 23 sata. Svoje će kuharske vještine pokazati poznati kuhari: Robert Pinto, Saša Began, Mario Arbanas, Josip Vrsaljko, Marin Banović i Klaudio Mrkić. U večernjem programu u petak nastupa Đani Stipaničev, a gastronomsku ponudu tog dana upotpunit će Udruga mladih Puntamika morskim specijalitetima s roštilja. U subotu navečer nastupa Detour te u gastronomskom programu udruga Kaljske ribarske noći s neizostavnim kualjskim brudetom. Ulaz je slobodan a nema ni epidemioloških ograničenja.

Uz zadarske vinare Degarra, Fiolić i Kraljevski vinogradi, potporu daju Ožujsko pivo i Maraska, koja će prvi put na festivalu predstaviti tri svoja nova recepta. Naravno, svega ne bi bilo bez uzgajivača ribe, Cromaris, Pelagos net Farma, Mišlov i Žuvela.

U popratnom dijelu programa priredit će se dvije izložbe, prva Danijela Kolege te druga Jose Špralje i njegovog unuka Jean-Marca Saldinija, koja je prvi put postavljena 2001. godine, origami radionice i prezentacija Karate kluba Zadar.

PRESICA
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA