Zadar

NOVA POLITIKA RAVNATELJSTVA NA KRAJU MANDATA

U Bolnici deficit medicinskog osoblja: glavna sestra Katuša ponudila prekovremene sate

Ravnatelj zadarska bolnice dr. Željko Čulina ustvrdio je kako u toj ustanovi nema deficita medicinskog kadra.

Ravnatelj zadarska bolnice dr. Željko Čulina ustvrdio je kako u toj ustanovi nema deficita medicinskog kadra. Čulina je izjavio kako je iz Opće bolnice Zadar od početka godine otišlo 20 medicinskih sestara i tehničara te 11 liječnika. Ravnatelj tvrdi kako je na upražnjena mjesta zaposleno 10 liječnika i 24 medicinske sestre i tehničara. Nedavno smo se i sami uvjerili u deficit medicinskih sestara na ORL odjelu, dok će dobro upućeni reći kako je tako na svim odjelima. Jedan medicinski tehničar je kažu nedavno otišao za konobare. Onima kojima do sada nije bila priznata viša škola sestrinstva, sada se najednom ispravlja „greška u kadrovskoj".

Odnio je vrag šalu, jer pomoćnica ravnatelja, Darija Katuša, mag.med, tech zadužena za sestrinstvo, oglasila je potrebu za prekovremenim radom medicinskih sestara i tehničara. Ona nudi svim da mogu dodatno raditi od 8 do 32 sata na tjedan. Ako žele, dopušteno je prekovremeno odrađivati sate i na drugim odjelima. Glavne odjelne sestre  također mogu raditi prekovremeno izvan svog radnog vremena ali kao obične sestre, navodi se u okružnici kojom pomoćnica ravnatelja poziva na prekovremeni rad. Ista glavna sestra koja je „krv pila" zbog prekovremenih sati - u doba korone otkidala ih je od godišnjih odmora te izazvala rasulo na Odjelu za radiologiju.

Lani smo pisali o starom problemu neplaćanja prekovremenih sati inženjerima radiologije, što je rezultiralo ostavkom šefa tog odjela. Na njemu je prvo bila tzv. prinudna uprava u kojoj su bili pomoćnici ravnatelja, Darija Katuša i neurolog Ante Tolić. Tamo je napokon, kažu s Odjela, došla osoba koja radi raspored i nema problema s dežurstvima, dok je dr. Tolić privremeni šef, što će ostati do daljnjeg.

Ravnatelj zadarske bolnice, koji će to biti do početka iduće godine, nije u prošlom, a tako ni u ovom mandatnom ciklusu, nije ponavljao natječaje za voditelje odjela, već je imenovao vršitelje dužnosti.

PRIKAŽI KOMENTARE (18)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA