Zadar

POTRES SREĆOM NIJE BIO SNAŽAN

U Crnom se tlo zatreslo 6-7 sekundi, ali nije bilo panike

Nije bilo nekakvih poziva ili drame jer se sve brzo smirilo, kaže predsjednik MO Crno Ivica Grgurović

NOVO

Potres s epicentrom u Crnom jutros je probudio Zadrane koji su u tom trenutku spavali, oni koji su bili budni zapitali su se radi li se o nekoj grmljavini ili eksploziji, a u samom mjestu nije bilo dvojbi, budući da se tlo treslo 6-7 sekundi. Unatoč tome, nije bilo panike niti ima dojava o šteti, kaže predsjednik Mjesnog odbora Crno Ivica Grgurović.

- Nije bilo nekakvih poziva ili drame jer se sve brzo smirilo. Osjetilo se, ali ne toliko da bi se stvorila neka drama. Nikakvih dojava o oštećenjima nekretnina, automobila ili ozljedama ljudi za sada nema i nadam se da će na tome ostati, kaže Grgurović.

Mještani Crnog nadaju se da će i ovog puta sve proći na prvom potresu, koji je obično najjači, nakon kojega slijede sve slabiji potresi. S obzirom da je bio jačine tek 2,6 prema Richteru, moguće je da te potrese, bude li ih, neće ni osjetiti.

RANIJE

Zadrane je jutros nešto prije sedam sati probudio potres. Iako se činilo da se radi o snažnom podrhtavanju tla, do njega je došlo zbog blizine epicentra a ne jačine potresa.

- Jutros, 23. studenog 2022. godine u 6 sati i 50 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 8 kilometara istočno od Zadra, kod mjesta Crno. Magnituda potresa iznosila je 2.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA