Zadar

NAKON IZBORA PROJEKTANTA PODZEMNE GARAŽE

U Gradu izabran projektant garaže za Bili brig a možda samo traži lokaciju za nju

Među odlukama Gradonačelnika koje su za mjesec studeni objavljene tek jučer, jedna se odnosi na izbor Via Centrum d.o.o. iz Škriljeveca za izradu projektnu dokumentaciju za garažu na području Bilog briga.

Među odlukama Gradonačelnika, koje su za mjesec studeni objavljene tek jučer, jedna se odnosi na izbor Via Centrum d.o.o. iz Škriljeveca za izradu projektne dokumentacije za garažu na području Bilog briga.

Što to točno znači, iz Ureda za graditeljstvo nisu na novinarski upit mogli, a ni htjeli pojasniti hoće li Via Centrum ispitati koja bi to bila pogodna lokaciju ili će projektirati montažnu garažu.

Kao u slučaju za Voštarnicu kada je Grad Zadar naručio studiju od tvrtke Tissa iz Poreča za 139.625 kuna (s PDV-om) s analizom lokacija i mogućnosti gradnje, a potom su izabrali projektanta.

Tissa je dala ocjenu i zeleno svjetlo za gradnju podzemne garaže ispod platoa nekadašnjeg hotela Iž sa dodatnih 30 mjesta. Bi li ta garaža bila za potrebe novog hotela čiji gosti imaju na raspolaganju mjesta na postojećem parkingu, to nije jasno rečeno nakon pregovora koje su vlasnici imali s gradskom vlasti. Javnosti nije obznanjeno ni kako će se i kada graditi podzemna garaža. Vlasnci tog hotela spremni su sudjelovati u toj investiciji, svojedobno je najavio Mladen Ninčević.

Iz Odjela za graditeljstvo proveli su javnu nabavu prema kojoj je u srpnju Arching-studio iz Splita izabran za izradu glavnog i izvedbenog projekta buduće podzemne garaže za 199 tisuća kuna.

Stručnjaci s varaždinskog područja dobit će za izradu projektne dokumentacije garaže na području Bilog Briga za 68.390,00 bez PDV-a, odnosno 85.487,50 kuna, navodi se u službenoj odluci Gradonačelnika.

Prema prijašnjim informacijama iz Odjela za graditeljstvo, potencijalna lokacija bi bila uz postojeće parkiralište uz Put Biliga.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA