Zadar

IZGRADNJA KANALIZACIJSKE MREŽE ZA CJELINU GRAD

U kojim će zadarskim ulicama bageri raditi ovo ljeto?

U srpnju je u tom turističkom predjelo predviđeno samo asfaltiranje dviju ulica, Barešićeve i Puta Krčeva.

Iz Odvodnje su nam dostavili građevinski kalendar njemačke tvrtke Ludwig Pfeiffer koja je na udaru kritika zbog spore izvedbe radova na cjelini "Grad", najzahtjevnijem dijelu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane.

Najviše opravdanih kritika na njihov račun stiglo je iz turističkog predjela Diklo čiji su mještani upozoravali kako će im strojevi potjerati turiste. Iz Odvodnje ističu kako je u srpnju u tom turističkom predjelu predviđeno još asfaltiranje dviju bočnih ulica, Barešićeve i Puta Krčeva, nakon čega će se strojevi konačno povući.

U kolovozu radovi se nastavljaju u većini drugih gradskih kvartova. Na Stanovima će se tako raditi na Putu Gazića i Putu Tikulina kao i u Dubrovačkoj ulici, a na Bilom brigu u Kruševskoj, Polačkoj, Rapskoj i Petrčanskoj ulici. Strojevi će biti viđeni i na Višnjiku, u Ulicama Viktora Vide, Kožinski prilaz i Basaričekova, te obližnjim ulicama Put Gazića i Gradišćanskih Hrvata.

Najviše dionica s popisa za gradnju cjevovoda i asfaltiranje pripada predjelu Crvene kuće gdje će se raditi u ulicama Josipa Hatze, Marije J. Zagorke, Ive Mašine, Ive Hergešića, Dobronića i Vidrića, Put Crvenih kuća, Krbavska, Vrlička, Jakova Glivanovića, Rendićeva i Antuna Augustinčića. Bučno će biti i na dijelu Brodarice koju su građevinari radno označili kao „CP Park". Tijekom srpnja i kolovoza u planu je izgradnja i ispitivanje cjevovoda u ulicama Asje Petričić i Bruna Bušića, dok će se Sutomiška ulica nekad u tom vremenu i asfaltirati. Čim prije, to bolje za tamošnjeg ugostitelja kojem je, kao i brojnim građanima, prekipjelo.

U nastavku donosimo tablični pregled ljetnih radova u cjelini "Grad", dok u na linku možete pronaći popis za Bokanjac.

Kako se u kalendaru ne navode kućni brojevi, već oznake nejasne široj javnosti, pitali smo Odvodnju da nam dodatne pojasne obuhvat radova. No s obzirom na kompleksnog zahvata, to nije bilo moguće, ali iz Odvodnje su pozvali građane da im se slobodno direktno obrate kako bi ispitali hoće li se radovi odvijati baš ispred njih kućnog praga.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA