Zadar

OSUĐEN ZBOG NASILJA U OBITELJI

U pijanim svađama s ocem nožem mu rasparao jaknu i uzeo ključeve automobila

I otac i sin imaju problema s alkoholom, a kako im je posao stao zbog situacije s COVID-om pojavili su se financijski problemi, zbog čega su svađe postale češće

Općinski sud u Zadru osudio je na godinu dana uvjetnog zatvora 29-godišnjeg Zadranina koji je u obiteljskoj kući na širem zadarskom području, pod utjecajem alkohola koji svakodnevno konzumira učestalo verbalno i fizički napadao svoga oca i majku omalovažavanjem i vrijeđanjem. Svakodnevne pogrdne riječi „glupane", „budale" kulminirale su kada je najprije u alkoholiziranom stanju razbio tavanska vrata te pobacao posude sa cvijećem. Od oca je zatražio da mu dade ključeve od auta, a kad je ovaj to odbio, nastavio ga je vrijeđati te mu je kuhinjskim nožem rasparao džep jakne i istrgnuo ključ od automobila.

Majka je zbog razjarenog sina pobjegla iz kuće, a kada se vratila zatekla je pobacane sjedalice i izvučenu ladicu s kuhinjskim priborom koji je bio rasut u kuhinji. Na raspravi je navela da će koristiti blagodat nedavanja svjedočkog iskaza, ali je dodala da njezinom sinu treba liječenje i pomoć, ona da je tu za njega da mu pomogne ako je iako moguće, kada bi joj on to dozvolio, te da želi da se njezinog sina oslobodi.

Sestra optuženika je posvjedočila kako i otac i sin imaju problema s alkoholom, a kako im je posao stao zbog situacije s COVID-om pojavili su se financijski problemi, zbog čega su svađe postale češće. On sam je priznao da je bio u lošoj životnoj fazi zbog koje se svađao s prijateljima i prekinuo s curom, a sve što je radio napravio je u alkoholiziranom stanju i žao mu je zbog toga.

Ocjenom suda mladić je teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji i time kod člana obitelji njoj bliske osobe izazvao strah za njezinu sigurnost i doveo ju u ponižavajući položaj, pa je time počinio kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece - nasilje u obitelji, za koje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od godine dana, koja se neće izvršiti ako djelo ne ponovi u roku od tri godine. Također mu je izrečena sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu ambulantog tipa.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA