Zadar

UKAZALA ZADRANKA U POTRAZI ZA MEDICINSKOM POMOĆI

U potrazi za Hitnom GPS i internet upućuju na staru adresu

Oni kojima na sreću ne treba ne znaju kako je služba Zavoda za hitnu medicinu, kolokvijalno Hitna od prošle godine promijenila svoju adresu prije dvije godine

Oni kojima na sreću ne treba i dalje ne znaju kako je služba Zavoda za hitnu medicinu, kolokvijalno Hitna od pretprošle godine promijenila svoju adresu.

Kako će to onda znati stranci kada upišu "emergency" u GPS aplikaciju i ona ih odvede na staru adresu u Uici Ivana Mažuranića 28. Ta adresa, međutim nije promijenjena na internetu i kada se upiše Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije.

Hitna se nalazi u Poliklinici, a službe te ustanove trebali bi to obznaniti i onima koji ne znaju hrvatski i ne mogu pročitati obavijest na papiru o dislokaciji na vratima nekadašnje Hitne u zgradi koja je još uvijek Dom zdravlja.

I onda kada dođete do te zavučene službe u prizemlju Poliklinike koja je dio zadarske bolnice, dežurni upute na Hitni bolnički prijem u prizemlju zgrade Interne.

Tamo čekate dva sata, bez izgleda da će vas netko primiti i pregledati, kazala nam je mlada Zadranka koja posljednjih godina živi izvan Zadra u kojem ima obiteljskog liječnika kao i prebivalište. U 4 sata ujutro probudila ju je bol s povraćanjem. Ali u avanturi po našem zdravstvenom sustavu nije uspjela doznati ni blizu razlog te boli koja joj se prvi put pojavila.

Usprkos tome što je sve bilo prazno u čekaonici OHPB-a. Ili su imali neki grozan slučaj ili ne rade svoj posao, zaključila je ona i kako joj je bol popustila otišla je doma na olakšanje onih iza šaltera prijema.

Ostala joj je i ljutnja radi nemara oko promijene adrese na što želi upozoriti zbog svih onih, osobito stranaca koji će na taj način izgubiti dragocjeno vrijeme za pomoć. 

Prozivanje na odgovornost? Uzaludno je to kod nas.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA