Zadar

ZADAR DOBIVA PRVI SENZORIČKI PARK

U subotu se svečano otvara Vruljica: iz Grada pozivaju na igru i sadnju aromatičnog bilja

U preostalih nekoliko dana trebale bi se postaviti antistres podloge, čime bi uređenje parka bilo okončano

Grad Zadar najavio je kako će u subotu otvoriti Senzorički park u Vruljici.

- Jedinstveni i, u punom smislu riječi, inkluzivni koncept igrališta u kojemu djeca i mladi postižu iskustveno, cjelovito i socijalno učenje. Prostor parka pomno je osmišljen tako da svojim elementima i sadržajem omogućava učenje kroz osjetila, potičući djecu i mlade na kretanje, razvijanje pažnje i stimulaciju osjetilnih sustava koristeći igru kao osnovni medij za učenje, navode iz Grada Zadra.

Kroz projekt Inclusive Play park je opremljen s preko 20 novih sprava za igranje u kojima će sva djeca moći uživati, a posebice djeca s poteškoćama u razvoju, koja će po prvi puta u svome gradu moći uživati u ljuljačkama, koristiti vrtuljak i druge brojne sprave za igranje, posebno prilagođene baš njima po najvišim standardima sigurnosti i kvalitete.

- Dok čekamo da nam se park ponovno zazeleni i trava izraste, zasadite s nama aromatično bilje, igrajte se te isprobajte nova igrala uz veselu atmosferu i aktivnosti za najmlađe, poručuju iz Grada Zadra.

Podsjetimo, izvođač radova u posao je uveden krajem kolovoza i radove je trebao dovršiti u roku od 90 dana, koji su probijeni najprije zbog preprojektiranja i zaštite korijenja stabala, a zatim i loših vremenskih prilika. U preostalih nekoliko dana trebale bi se postaviti antistres podloge, čime bi uređenje parka bilo okončano. Druženje na otvorenju novoopremljenog senzoričkog parka Vruljica zakazano je u ovu subotu, od 10 do 13 sati!

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA