Zadar

KOME JE GRAD U SRCU, A NE U DŽEPU?

U utrci za četvrti mandat gradonačelnik Biograda ima tri protukandidata

U utrci za četvrti mandat gradonačelnik Biograda Ivan Knez (HDZ) ima tri protukandidata, kao i na prošlim lokalnim izborima.

U utrci za četvrti mandat gradonačelnik Biograda Ivan Knez (HDZ) ima tri protukandidata, kao i na prošlim lokalnim izborima.

Jedan je isti, a riječ je o najgorljivijem protivniku aktualne gradske vlasti, Anti Fuzulu, inspektoru koji je 2017. godine kao kandidat MODES-a i DSU-a dobio 19,92% glasova. Ove godine izlazi kao nezavisni kandidat grupe birača pod sloganom "Biograd u srcu, a ne u džepu".

SDP-ov čovjek u Biogradu je Davor Tolić, svestrani doktor veterine koji u svom životopisu ima sport i glazbu - 13 godina aktivno je igrao vaterpolo, a dva desetljeća bio je član gradskog orkestra.

Nezavisna lista za Biograd na Moru ove je godine za gradonačelnika kandidirala Lea Zoricu, koji je u Gradskom vijeću, prema ranijem dogovoru, zamijenio Antonija Rudića. Uoči novih lokalnih izbora oni ističu kako nisu galamili, iako im to neki zamjeraju, već su rješenje tražili argumentima i obrazloženjima, te postavljali pitanja na koja često nisu dobivali odgovore od vladajućih.

Knez je, podsjetimo, na čelu ovog turističkog grada od 2006. godine kada je na polovici mandata odstupio tadašnji gradonačelnik Darko Eškinja. Na izborima 2017. godine odabran je u prvom krugu s 54,68 posto glasova.

Uz navedene u utrci za Gradsko vijeće još su dvije liste, Domovinskog pokreta i HSS-a.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA