Zadar

ZADARSKA ŽUPANIJA NASTAVLJA OBARATI REKORDE

U veljači radilo dvije tisuće više radnika nego lani

Imamo razloga za optimizam, a temeljimo ga na brojnim aktivnostima koje će se realizirati u 2023. godini, kaže župan Longin

Odlični gospodarski pokazatelji u Zadarskoj županiji nastavljeni su početkom 2023. godine. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, posljednjeg dana veljače u Zadarskoj županiji zabilježeno je gotovo 60 tisuća zaposlenih (59.332), što je povećanje za preko dvije tisuće (2.376 ili 4 posto) u odnosu na isti dan godinu ranije kada je bilo 56.956 prijavljenih građana.

Dobre brojke u veljači nadovezuju se na siječanj 2023. u kojem je evidentirano 59.019 zaposlenih (rast od 3,8 posto), čime je potvrđen kontinuirani smjer rasta zaposlenosti na području Zadarske županije. Nakon što je 2022. potvrđena kao dosad najbolja godina po broju zaposlenih, statistika s početka 2023. godine najavljuje nastavak pozitivnih trendova.

„Imamo razloga za optimizam, a temeljimo ga na brojnim aktivnostima koje će se realizirati u 2023. godini. Gospodarstvenici bilježe dobre rezultate, a prati ih i lokalna samouprava realizacijom niza razvojnih projekata, u značajnoj mjeri financiranih sredstvima iz europskih fondova", istaknuo je župan Božidar Longin, kojeg vesele najave još jedne dobre turističke sezone.

„Prema najavama turističkih djelatnika i naših turističkih zajednica možemo se nadati uspješnoj sezoni. Najavljen je rekordni broj dolazaka kruzera u Zadar, a očekujemo nastavak rasta prometa Zračne luke Zadar koja je prošle godine prvi put premašila brojku od milijun putnika. Važno nam je očuvati pozitivno ozračje i status jedne od top turističkih destinacija na Jadranu i tu je ključna sinergija svih nas, od turističkih djelatnika do javnih službi", dodaje župan.

Broj zaposlenih osoba u Zadarskoj županiji tijekom posljednjih godina značajno je porastao. Primjerice, u odnosu na 2014. godinu taj se broj povećao za više od 13 tisuća (13.507 ili 29,5 posto) s trendom daljnjeg rasta. Dobre brojke zabilježene su i na nacionalnoj razini pa je broj zaposlenih u RH na dan 28. veljače 2023. godine veći nego godinu ranije za 37.281 ili 2,3 posto.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA