SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714168800 AND gallery_id = 12543File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714168800, '12543', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) U Zadru obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

ZASLUŽUJU PAŽNJU

U Zadru obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom

Jedan od glavnih izazova je njihova uloga u društvu, posebice kada odrastu i kada im je gotovo nemoguće naći bilo kakvo zaposlenje

Na Narodnom trgu u Zadru danas je obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom. Članovi Udruge za Down sindrom Zadarske županije zajedno sa svojom predsjednicom Suzanom Periša, učenicima Poljoprivredno-prehrambene i veterinarske škola Stanka Ožanića, koji su ispekli kolače, prijateljima iz drugih udruga, Zadranima su ukazali na svoje mogućnosti, ali i probleme s kojima se susreću.

Jedan od glavnih je njihova uloga u društvu, posebice kada odrastu i kada im je gotovo nemoguće naći bilo kakvo zaposlenje.

- Našim članovima mogućnosti poput potpomognutog stanovanja ili obrazovanja nisu dostupne kao što su ovoj populaciji u drugim europskim zemljama. Ovim druženjem, kao i onima koje će slijediti kroz sljedeća dva tjedna, želimo potaknuti sve inicijative koje im mogu pomoći, rekla je Periša.

Nakon današnjeg druženja slijede brojne aktivnosti i radionice, koje smo ranije najavili.

 

 

Druženje na Narodnom trgu povodom Svjetskog dana Down sindroma
Foto: Tomi Burčul
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA