Biznis

RAZGOVOR S MATOM BOGOVIĆEM POVODOM 1. GODIŠNJICE

Informatičku scenu u Zadru pojačao IT ured WOD-a s timom od 10 mladih stručnjaka

Split i Osijek već imaju jako razvijenu IT scenu, Rijeka također raste, ali ni Zadar ne zaostaje.

Hrvatski IT sektor već godinama bilježi impresivne rezultate i isti konstantno raste i razvija se. Uz sam razvoj, posljednjih godina se može primijetiti i trend širenja firmi po cijeloj Lijepoj Našoj. Split i Osijek već imaju jako razvijenu IT scenu, Rijeka također raste, ali ni naš Zadar ne zaostaje.
U lipnju 2021. godine Zadar je dobio novu IT tvrtku - WOD Software Solutions koja od samog starta uspješno radi i raste te već broji 10 IT stručnjaka. Povodom prvog rođendana pričali smo s direktorom WOD-a, Matom Bogovićem.

Kako je došlo do otvaranja IT firme u Zadru?

Na neki način zaslužna je pandemija. Naime, od završetka fakulteta sam živio u Zagrebu i radio u poduzeću CROZ . Kao i velika većina Zadrana, i ja sam se htio vratiti u svoj rodni grad. Najveća prepreka tome je bila činjenica da zapravo nisam htio otići iz CROZ-a, a radom od kuće gubi se onaj zabavni dio rada s kolegama i prijateljima u uredu.

U međuvremenu se dogodila nesretna pandemija i svi smo se prebacili upravo na taj način, a ja sam to iskoristio kako bih radio iz Zadra. Kada je došlo vrijeme za povratak u Zagreb, odlučio sam se za iskorak i otvaranje poduzeća u Zadru.

Kako smo se već ranije znali šaliti da ćemo otvoriti CROZ zadarski ured, vrlo brzo je „pao" dogovor o suradnji te je WOD od prvog dana dio CROZ Partner programa. Takav program je zapravo nešto novo u Hrvatskoj, a nama je omogućio ono najbolje od jedne velike IT firme - snažan rast, rad na ozbiljnim projektima, suradnja s CROZ timovima na svim razinama, kao i mentorstvo od strane istih.

Reci nam nešto više o WOD-u?

Bavimo se razvojem softvera po mjeri za velike korisnike, kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu. U tako zahtjevnim i jako kompleksnim poslovnim sustavima pružamo kompletnu uslugu, od poslovne analize do implementacije sustava, testiranja i automatizacije isporuka.
Zbog prirode projekata na kojima radimo i zahtjeva tržišta na koja naši klijenti moraju odgovoriti, smatram važnim naglasiti da smo tehnološki orijentirani „cloud-native development-u" (zaista ne znam kako bih to preveo

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA