SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711580400 AND gallery_id = 12730File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711580400, '12730', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Učenici pokazali svoju kreativu kroz razne rukotvorine - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

IZLAGALO JE 15 UČENIČKIH ZADRUGA

Učenici pokazali svoju kreativu kroz razne rukotvorine

Svečano otvorena županijska Smotra učeničkih zadruga u organizaciji OŠ SV. Filip i Jakov na Trgu Petra Zoranića, uz prodajnu izložbu rukotvorina.

Danas je na Trgu Petra Zoranića u 10 sati svečano otvorena županijska Smotra učeničkih zadruga u organizaciji OŠ SV. Filip i Jakov.

Gordana Kurtov, ravnateljica Škole, nakon himne, otvorila je Smotru uz kratki govor te pozdrav predstavnicama Zadarske županije, bez čije moralne i materijalne potpore smotre ne bi bilo, Renatu Vuksan, Ivanu Mandić te Marinu Viduku iz Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport. Isto tako, zahvala je išla Josi Nekiću, pročelniku Upravnog odjela za odgoj i školstvo grada Zadra. Posebna zahvala upućena je svim učiteljima za njihov ustrajni i kreativni rad te neizmjernu ljubav prema poslu, koji su svojim dodatnim radom pridonijeli današnjoj smotri.

- Danas je možda više nego ikad prije našim učenicima potreban rad rukama uz neposredno druženje. A još kada je plod tog rada gotov uporabni proizvod i kada učenici shvate da su pravi mali poduzetnici, cilj je ispunjen. Zbog njih smo danas tu, nadodala je ravnateljica Kurtov.

Slijedio je kratki glazbeni program učenika, koji pohađaju Glazbenu školu Biograd. Kvartet flautistica, koji su činile učenice Anđela Perić, Sunčica Mandić, Elenor Petrina i Maša Mijatović, uz vodstvo profesorice Lucije Butine, odsvirale su Bachovu skladbu te na iznenađenje svih prisutnih John Williamsovu temu iz kultnog filma Star Wars, što je svakako bilo neočekivano.

Na Smotri je svoje rukotvorine, kojim se njeguju narodno umijeće i stari zanati, prezentiralo 15 učeničkih zadruga, a smotra je ujedno bila izložbenog i prodajnog karaktera. Tu se uistinu dalo vidjeti ponešto za svakoga. Nakit, razni ukrasi, maslinovo ulje, balzami za usne, čajevi, kuhinjske krpe s dizajnom masline, privjesci, ukrasi od ovčje vune s Paga, ličke zviždaljke...Prevladavali su motivi mora i prirode, a nasmijana djeca su ponosno odgovarala na sve upite vezane uz njihove proizvode. 

Stručno povjerenstvo je nakon Okruglog stola odabralo dvije zadruge, koje će predstavljati Zadarsku županiju na državnoj smotri na jesen. Srednju školu će predstavljati Poljoprivredno, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića iz Zadra, a osnovnu školu pak škola organizator, OŠ Sv. Filip i Jakov.



Udruge koje su sudjelovale i sve zaslužuju spomen su:

- UZ TOČAK (OŠ Zemunik)
- SLANI ŠKOJ (SŠ Bartol Kašić, Pag)
- UZ PČELICA (OŠ Petar Zoranić, Stankovci)
- UZ MOGUNJA (OŠ Valentin Klarin, Preko)
- VITRENIK (OŠ Starigrad, Starigrad)
- VRIDNE RUKE (SŠ Poljoprivredno, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar)
- ISKRICA (OŠ Benje, Zadar)
- BODULI (OŠ Vladimira Nazora, Neviđane)
- CEROVAC (OŠ Nikole Tesle, Gračac)
- ČELE (OŠ Jurja Barakovića, Ražanac)
- ĐARDIN (OŠ SV. Filip i Jakov)
- MARAŠKA (OŠ Bartola Kašića, Zadar)
- MOBA (OŠ Stjepana Radića, Bibinje)
- MOCIRE (OŠ Voštarnica)

Županijska smotra učeničkih zadruga 2023.
Foto: Tomi Burčul
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA