Sport

PRVOTNO IZREČENA ZABRANA IGRANJA OD 12 MJESECI

Ukinuta odluka o kazni Jakovu Suraću, disciplinski sudac ga mora saslušati

Vijeće sastavljeno od Magdalene Bokanović, kao predsjednice Komisije, te Antonija Sinovčića i Nauma Batkovskog, ukinulo je odluku te predmet vratilo disciplinskom sucu radi donošenja nove odluke

Komisija za žalbe Nogometnog saveza Zadarske Županije ukinula je odluku kojom se nogometaš Jakov Surać kaznio na 12 mjeseci zabrane igranja zbog vrijeđanja, pljuvanja i na koncu nanošenja lakših ozljeda sucu utakmice veterana Sabunjara i Škabrnja odigrane 19. rujna, kako je navedeno u odluci disciplinskog suca.

Vijeće sastavljeno od Magdalene Bokanović, kao predsjednice Komisije, te Antonija Sinovčića i Nauma Batkovskog, ukinulo je odluku te predmet vratilo disciplinskom sucu radi donošenja nove odluke.

- Ispitujući pobijanu odluku po službenoj dužnosti, Komisija utvrđuje kako je odmjerena kazna suprotno imperativnoj odredbi članka 39. stavka 1. Disciplinskom pravilnika. Naime, imajući u vidu kako se okrivljeniku na teret stavlja počinjenje ukupno tri prekršaja, to će se u ponovljenom postupku, u slučaju dokazanosti svakog pojedinog prekršaja, utvrditi prethodno visina kazne za svaki pojedini prekršaj a potom izreći jedinstvena kazna, koja ne može prijeći dvostruku visinu najteže utvrđene kazne.

S obzirom kako se pobijana odluka temelji na prijavi povjerenika za natjecanje te izvješća o utakmici, a okrivljenik je osporio tako utvrđeno činjenično stanje, tijelo prvog stupnja će u ponovljenom postupku saslušati okrivljenika i izvesti dokaze kojima isti osporava Izvještaj o utakmici i Prijavu povjerenika za natjecanje te temeljem tako provedenog postupka donijeti novu odluku. Slijedom gore navedenoga, na temelju utvrđenih činjenica, Komisija za žalbe Nogometnog saveza Zadarske županije je odlučila kao u izreci ove odluke, stoji u odluci koju potpisuje odvjetnica Magdalena Bokanović.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA