Zadar

POLICIJA UHVATILA 43-GODIŠNJAKA

Ukrao 22 paketa u tri puta, jedan nađen otvoren i odbačen

U Policijskoj postaji Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za tri krađe poštanskih paketa iz vozila ovlaštenih dostavljača.

U Policijskoj postaji Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za tri krađe poštanskih paketa iz vozila ovlaštenih dostavljača.

Nakon što je jučer, 28. ožujka oko 14.45 sati zaprimljena dojava dostavljača dostavne službe da mu je nepoznata muška osoba u Novogradiškoj ulici iz nezaključanog službenog vozila otuđila 4 paketa koje je trebao dostaviti krajnjim primateljima, policijski službenici su ubrzo u službene prostorije doveli muškarca u dobi od 43 godine kojeg se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, također ga se sumnjiči da je s ciljem ostvarivanja nepripadne materijalne koristi, istog dana u jutarnjim satima u Ulici Akcije Maslenica iz nezaključanog vozila druge dostavne službe otuđio 11 paketa za dostavu kao i da je prošli tjedan, 24. ožujka u popodnevnim satima na predjelu Voštarnice iz nezaključanog dostavnog vozila otuđio 7 paketa za dostavu.

Jedan dio otuđenih poštanskih paketa pronađeno je odbačeno i otvoreno na području Arbanasa.

Materijalna šteta biti će naknadno utvrđena, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 43-godišnjaka, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava u redovnom postupku.


Ovim putem skrećemo pozornost i građanima da obrate pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa te apeliramo na samozaštitne mjere:
· prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila, zaključati vozilo i uzeti ključeve sa sobom,
· ne ostavljati ključeve i dokumente u vozilu,
· zatvoriti prozore na vozilu,
· vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,
· vrećice ili torbe nisu dragocjene stvari, ali privlače pozornost lopova pa materijalna šteta može biti veća od ukradenih predmeta.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA