Zadar

RADOVA NA PROMETNICI ĆE JOŠ BITI

Ulica Franje Tuđmana otvorena bez uporabne dozvole, nedostaci će se sanirati

Pročelnik Ante Ćurković na današnjem je Kolegiju gradonačelnika ponovio kako će svi uočeni nedostaci, pa možda i neki koji do sada nisu uočeni, ukloniti u dogovoru s izvođačem radova

Radova na Ulici Franje Tuđmana sada više nema, ali to ne znači da ih još neće biti nakon sezone. Ona je otvorena za promet bez uporabne dozvole, internim pregledom koji je omogućio da njome prometuju vozila i ako svi nedostaci nisu otklonjeni. Pročelnik Ante Ćurković na današnjem je Kolegiju gradonačelnika ponovio kako će svi uočeni nedostaci, pa možda i neki koji do sada nisu uočeni, ukloniti u dogovoru s izvođačem radova.

- Obnovljeni dio prometnice samo je dio većeg projekta ubrane mobilnosti, kojom ćemo se itekako baviti i u sljedećoj financijskoj omotnici. U okviru projekata ITS i Zadar Urban Mobility uvodimo niz pametnih rješenja pa će tako do kraja ove godine naši sugrađani moći koristiti elektronsku naplatu u gradskom prijevozu, lakše parkiranje uz sustav navođenja slobodnih mjesta, pravovremeno informiranje u prometu, a sve to kroz aplikaciju Smart City kroz koju će se usluge prezentirati, naveo je Ćurković.

Projektom će se umrežiti 17 raskrižja, kojima će se upravljati iz nove zgrade poduzetničkog inkubatora. Sve to trebalo bi dovesti do bolje situacije u prometu, optimističan je Ćurković.

Pročelnik Darko Kasap najavio je nastavak radova na ključnim gradskim prometnicama. Na svim planiranima odvijaju se aktivnosti poput otkupa zemljišta, izrade projektne dokumentacije ili građevinskih dozvola.

Za sada nema riječi o ispravljanju biciklističke "krivine" uz stup semafora. Struka će reći svoje mišljenje o tome može li se staza postaviti na drugačiji način, bez naglog zavoja oko semafora.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (18)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA