SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713823200 AND gallery_id = 11901File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713823200, '11901', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Umjesto svake godine vrtić jedan, HDZ u Zadru mijenja politiku u predškolstvu - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

FOTO: VIŠNJIK 3 BITI ĆE GOTOV ZA 30 DANA I 5 MILIJUNA?

Umjesto svake godine vrtić jedan, HDZ u Zadru mijenja politiku u predškolstvu

Svake godine vrtić jedan, tako je nastavljen taj projekt u kampanji zadarskog HDZ-a 2013. godine pod motom Zadar ne smije stati.

Svake godine vrtić jedan, tako je nastavljen taj projekt u kampanji zadarskog HDZ-a 2013. godine pod motom Zadar ne smije stati.

U međuvremenu je otvoren vrtić Latica u Mocirama nakon godina gradnje tog centra te sportski vrtić Višnjik II u bazenskom kompleksu, ali u sklopu EU projekta Mreža ZaDar. Za 30 dana bit će završeno uređenje prostora za još jedan vrtića na prvom katu zgrade koju je podigla JNA.

Posao preuređenju prostora u novi dječji vrtić "Višnjik 3" za 100 djece lani je za 4.5 milijuna kuna bez PDV-a dobio Krekić Avangrad te je ugovoren rok sa SC Višnjik na osam mjeseci.

Politika zadarskog HDZ-a prema najavi resornog pročelnika Jose Nekića mijenja parolu: Grad je odlučio stvoriti kapacitete za svako predškolsko dijete u Zadru. To je politička i izvršna odluka, dodao je pročelnik Nekić. On je godinama uvjeravao javnost kako niti jedno dijete neće ostati neupisano jer Zadar je jedinstven u Hrvatskoj s financiranjem plaća teta u privatnim vrtićima. Uvjet je bio ista cijena, a privatni vrtići dosegnuli su brojku od 22 objekta kao i subvencija od 19 milijuna kuna. Da bi rezultata na početku ove predškolske godine bio 1750 djece u 18 objekata s ukupno 80-ak vrtićkih skupina gradskih ustanova „Radost" i „Sunce", dok je u privatnim prošle jeseni upisano 1350 djece.

Pročelnik Joso Nekić najavio je na prošloj sjednici Gradskog vijeća gradnju dva velika vrtića. Gradit ćemo sami ili uz pomoć nove EU financijske perspektive, kazao je Nekić. U prilog tome je objavio završetak vrtića na Višnjiku za šest skupina te da im se javio još jedan privatnik koji nudi dvije vrtićke skupine za plaću odgajatelja iz gradskog proračuna.

Vrtić će biti gotov za 30 dana, tvrdi i Denis Karlović, direktor SC Višnjik koji je proveo natječaj za izvođača radova. Projektanta Atrij izabrali su u resornom odjelu. Radi se o preuređenju prostora od oko 900 kvadrata, bez uređenja okoliša i fasade. Krekić Avangrad je kao obično dao najnižu ponudu od 4.5 milijuna kuna, što je onih pet milijuna kuna iz proračunskog amandmana HDZ-a.

vrtić
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA