SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714687200 AND gallery_id = 12570File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714687200, '12570', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Unajmit će se stanovi za oboljele, urediti Kapetanski, zaposliti redar za betonizaciju... - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

MEŠTROVIĆ PREDSTAVIO AMANDMANE NEZAVISNIH

Unajmit će se stanovi za oboljele, urediti Kapetanski, zaposliti redar za betonizaciju...

Na sastanak vijećnika i gradonačelnika Branka Dukića predsjednica Kluba nezavisnih vijećnika Adela Frank stigla je s papirom s prikazom svih 17 projekata koje su uglavili u novi prijedlog gradskog proračuna.

Na sastanak vijećnika i gradonačelnika Branka Dukića predsjednica Kluba nezavisnih vijećnika Adela Frank stigla je s papirom s prikazom svih 17 projekata koje su uglavili u novi prijedlog gradskog proračuna.

Među njima su tri nova, a ističe se najam dva stana u Zagrebu i jednog u Splitu za smještaj roditelja djece koja se zbog težih oboljenja moraju liječiti izvan Zadra. Uz to, mjesečno će se sa 600 eura sufinancirati sve obitelji čija se djeca liječe izvan Zadra, a koja ne dobiju unajmljeni stan ili su u drugim gradovima.

Nakon sastanka Enio Meštrović prezentirao je i ostale amandmane: 300 tisuća eura za izgradnju novog azila, 195 tisuća eura za sufinanciranje troškova izvanškolskih aktivnosti djece, 65 tisuća eura za besplatnu univerzalnu sportsku škola za djecu čiji roditelji ostvaruju pravo na doplatak za djecu, 92 tisuća eura za povećanje satnice za pomoćnike u nastavi na 40 kuna, 93 tisuće eura za financiranje otočnih mjesnih odbora, 200 tisuća eura za uređenje prostorija Javne vatrogasne postrojbe u Gaženici, 30 tisuća eura za komunalno uređenje parka uz Ulicu Kažimira Zankija (prema Plodinama), potpora za Kino Zonu sukladno cjeniku Koncertnog ureda, 25 tisuća eura za nastavak izrade projektne dokumentacije i realizaciju parka uz Ulicu Kažimira Zankija te 40 tisuća eura za izradu projektne dokumentacije za javnu garažu na Bilom brigu.

Tu je i 30 tisuća eura za projektiranje ceste ispod parka Musapstan pa sve do Kožina, a jednak iznos predviđen je i za izradu projektne dokumentacije i realizaciju parka uz Ulicu Hrvatskog sabora.

Meštrovićev odgovor na betonizaciju je i zapošljavanje jednog djelatnika u Odjelu za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, koji bi zaprimao pritužbe vezane uz uzurpaciju zelenih površina te ih prosljeđivao nadležnoj građevinskoj inspekciji. Za to je u novom prijedlogu gradskog proračuna predviđeno 12.300 eura.

Tu je i 65 tisuća eura za sanaciju i uređenje Kapetanskog, što je bio kompromis nezavisnih nakon što su shvatili kako veće ulaganje zasad nije provedivo.

- Grad ima problema s autorom rada tako da mi u međuvremenu možemo samo sanirati postojeće stanje kako bi se do početka sezone napravio dostojan prostor za događanja, istaknuo je Meštrović dodajući kako bez ostvarenja svih ovih projekata nema daljnjih razgovora s gradskom vlasti.

Sastanak s vijećnicima oko novog proračuna
Foto: Tomi Burčul
PRIKAŽI KOMENTARE (17)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA