Biznis

NADZOR IZ STANIĆ GRUPE - BEZ KADROVA IZ ZADRA

Upravljanje Maraskom: Zoran Mabić umjesto Bavande

Iako je promjena u vlasništvu Maraska pompozno najavljena u rujnu 2021. Godine na velikoj fešti Stanić grupe, ona se tek dogodila početkom kolovoza ove godine.

Iako je promjena u vlasništvu Maraska pompozno najavljena u rujnu 2021. godine na velikoj fešti Stanić grupe, ona se dogodila tek početkom kolovoza ove godine.

Koestlin d.d. pustio je Stanić Beveragesu 45,35 posto temeljnog kapitala Maraske d.d, dok je Saponia prodala 52,90 posto temeljnog kapitala Maraske. Na Zagrebačkoj burzi cijena dionice Maraska iznosi 65 kuna.

Promjenom vlasničkih odnosa u najstarijoj zadarskoj tvornici Maraska nije se ništa promijenilo u upravljačkoj strukturi u kojoj  i odavno nema nikoga iz Zadra. Istina da se dosadašnji predsjednik Uprave Stipe Bevanda preselio u Zadar, ali na njegovo mjesto krajem kolovoza imenovan je Zoran Mabić iz Sesveta. On je prije godinu dana postao direktor Stanić Beverages, a od travnja ove godine suosnivač je i MP Premium Real Estate d.o.o. za građenje i trgovinu.

Svjetlan Stanić priredio je veliku feštu  u Arsenalu za preuzimanje Maraske

Krajem kolovoza održana je i glavna skupština Maraske na kojoj su novi vlasnici 98 posto dionica donijeli odluku o tome da gubitak iz 2021. godine od 1,5 milijun kuna prenesu u poslovanje idućih godina. Na skupštini su stari članovi podnijeli ostavku, a izabrani novi.

U rujnu su u sudski registar uvedene promjene članova Nadzornog odbora. Svjetlan Stanić postao je predsjednik NO kao novi gazda Maraske. Zamjenik predsjednika je Ivan Bacci, sada prokurist u Stanić Beverages, dok je treći član Jerko Tvrdić iz Splita bez nekog poslovnog pedigrea. Oni su zamijenili dotadašnja tri člana NO iz garniture nedavno preminulog Mirka Grbešića iz BIH.

 

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA