Zadar

SJEDNICA SAZVANA ELEKTRONSKIM PUTEM

Upravno vijeće danas će smijeniti Erlića, u novom pozivu jedina točka razrješenje

U novom pozivu, koji je odaslan naknadno, jedina točka sjednice je Pokretanje postupka razrješenja Ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Ivica Erlić bit će smijenjen na današnjoj (elektronskoj) sjednici Upravnog vijeća. U novom pozivu, koji je odaslan naknadno, jedina točka sjednice je „Pokretanje postupka razrješenja Ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije zbog podnošenja kaznene prijave temeljem članka 180. Kaznenog zakona - Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Podsjetimo, Erlić je 6. siječnja zaustavljen u prometu nakon što su policijski službenici primijetili da koristi mobitel za vrijeme vožnje, Ispostavilo se da to nije najveći problem, nego to što čelnik jedne zdravstvene ustanove upravlja automobil u vrijeme kada je zaražen koronavirusom te ima obveznu mjeru samoizolacije. Erlić se kasnije branio tvrdnjom da je krenuo po liječničku pomoć jer mu je bilo loše, ali policija nije prihvatila takvo objašnjenje te je podigla kaznenu prijavu. Ispitat će se indicije da je Erlić viđen i na drugim mjestima u vrijeme propisane samoizolacije.

U prvom pozivu članovima Upravnog vijeća Franki Krajnović, Aniti Mijić, Ivici Pinturu i Antunu Čačiću predsjednik UV-a Nino Rušin naveo je izvješće o nastaloj situaciji, no nakon novih okolnosti i policijske obrade u novom se izrijekom navodi Erlićevo razrješenje.

Gotovo je nemoguće očekivati da će većina u elektronskom glasanju biti protiv smjene, pa se i prije održavanja sjednice s velikom sigurnošću može reći da će danas Erlić postati bivši ravnatelj.

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA