Zadar

BIVŠI PROSTORI HAK-A NA RELJI

Utvrđen uzrok požara na nekretnini koju je Grad posljednji put prodavao 2020.

Policijskim očevidom utvrđen je uzrok požara koji je u nedjelju u popodnevnim satima izbio u napuštenom prostoru u Ulici Katarine Zrinske na Relji.

Policijskim očevidom utvrđen je uzrok požara koji je u nedjelju u popodnevnim satima izbio u napuštenom prostoru u Ulici Katarine Zrinske na Relji.

U PU zadarskoj su nas informirali kako se najvjerojatnije radi o djelovanju toplinske energije otvorenog plamena ili dijelova gorive tvari. Još se utvrđuje konkretno sredstvo zbog kojeg je buknuo požar kao i to je li riječ o nehaju ili namjeru, odnosno hoće li policija protiv nepoznatog počinitelja podnijeti kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Vatra je zahvatila napuštenu prizemnicu i njezin krov, a materijalna šteta bit će naknadno utvrđeno. Podsjetimo, riječ je o nekretninama u vlasništvu Grada Zadra. Nakon što je s tog terena 2018. godine iseljen HAK, gradska uprava dva puta ga je bezuspješno pokušavala prodati po cijeni od gotovo 6 milijuna kuna. Od posljednjeg takvog pokušaja prošlo je više od godinu dana, a u ožujku 2021. godine na naš su upit o "trećoj sreći" u Gradu rekli kako je zbog epidemije koronavirusa očekivan pad zainteresiranosti potencijalnih kupaca te kako "prate razvoj situacije na tržištu nekretnina, s planom u što skoriji nastavak postupka prodaje predmetnih nekretnina".

Dok su vlasnici pratili situaciju, na terenu bi ona izmakla kontroli da nije bilo brze reakcije vatrogasaca. Nakon događaja pitali smo ih jesu li procijenili materijalnu štetu, hoće li zbog požara raditi novu procjenu vrijednosti nekretnine te kada planiraju oglasiti novu prodaju. Odgovore ćemo objaviti čim pristignu.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA