Zabava

TURISTIČKA ZAJEDNICA ZADRA NAJAVILA KONCERTE

Uz Sunset festival ovog ljeta Pop Misa Mediterana, Konžda...

Turistička zajednica upotpunit će koncertnu ponudu Zadra ovog ljeta

Uz Zadar Sunset Festival, koji će se kao središnja glazbena manifestacija ovog ljeta organizirati od 30. srpnja do 2. kolovoza, Turistička zajednica grada Zadra pripremila je za ovo ljeto više glazbenih događanja. S obzirom da bogatu koncertnu sezonu najavljuju Koncertni ured Zadar, HNK Zadar i drugi organizatori (Derivat, Vaicanto...), TZ grada Zadra upotpunit će ljetnu ponudu koncertima koji će biti zanimljivi turistima koji se u to vrijeme zateknu u gradu, kao i domaćim ljudima željnima vruće ljetne zabave.

Već početkom ove godine osigurana su značajna financijska sredstva za sufinanciranje događanja u gradu putem Javnog poziva za potporu događanjima i to gotovo 1,2 milijuna kuna za kulturne, zabavne, tradicijske, sportske, eno-gastro i ostale manifestacije, čime se neposredno potiču organizatori evenata na osmišljavanje događanja koja obogaćuju turistički proizvod te podižu kvalitetu i ponudu grada. Sufinanciranjem ovakvih sadržaja od strane TZG Zadra, posebice u razdoblju predsezone i posezone, povećava se vidljivost i jača brend grada kao turističke destinacije i doprinosi stvaranju prepoznatljivog imidža.

Zadar Sunset Festival u četiri dana trajanja ugostit će renomirana imena elektronske glazbe kao što su Dennis Cruz, Chelina Manuhutu, PAWSA, Eli Brown i Archie Hamilton, i to u formi manjeg boutique festivala bez masovnosti koja je inače uobičajena za ovakve evente. Bit će to izvrsna prilika za mlađu publiku da se upozna s gradom na zaista posebnoj lokaciji - Pozdravu suncu.

Drugi veći događaj ovo ljeto, s pedesetak glazbenika na sceni, bit će Pop Misa Mediterana Tonćija Huljića, koja će se 5. kolovoza povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja izvesti na Forumu. Ovo jedinstveno djelo, spoj duhovne i pop glazbe, premijerno je izvedeno prošle godine u Splitu, a ovog ljeta čut će ga zagrebačka i zadarska publika.

Uz standardne ljetne koncerte uvijek zanimljive stranim gostima (Black Coffee, Tribute to Swing, Cubismo...), ovo ljeto u Zadru će nastupiti i Ana Rucner s internacionalnim repertoarom koji je blizak i razumljiv kako domaćoj, tako i stranoj publici. Tijekom srpnja i kolovoza slušat ćemo nekoliko dalmatinskih standarda (Zorica Kondža, Tedi Spalato), a biti će i nešto urbanijeg zvuk u izvedbi Feminnema. Ne treba zaboraviti i tradicionalne feštice petkom, koje se nastavljaju u svom klasičnom obliku i ovo ljeto.

Neizostavni dio turističke ponude Zadra su i događanja u manjim mjestima poput Petrčana, Kožina, Puntamike, Dikla, kao i na zadarskim otocima s kojima TZ grada Zadra aktivno surađuje. Tako će u sklopu Petrčkog lita nastupiti brojni zadarski izvođači poput grupa Rockatansky i Vista, klape Puntamika, Đanija Stipaničeva i Nere Gojanović, klape Kantalice, a na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza u Petrčanima će nastupiti šibenski slavuj Marko Škugor.

Nešto bliže centru grada, Udruga mladih Puntamika organizirat će 2. kolovoza omiljenu Puntamišku feštu, na kojoj će rock&roll pržiti uvijek duhoviti Psihomodo pop, a Mjesni odbor Kožino organizirat će glazbeno zabavna zbivanja u sklopu Kožinskog lita.

- Turistička zajednica zadržat će fokus na aktivnostima koje doprinose prepoznatljivosti destinacije na emitivnim tržištima, kao što su Tuna, Sushi & Wine Festival, Meat Me Festival, Advent u Zadru i Sunset Sports Media Festival, pa i novi Festival plave ribe. Što se tiče ljetnih koncerata, želja nam je u budućnosti ostvariti maksimalnu prepoznatljivost kroz velika, zvučna i u ovom trenutku aktualna imena na svjetskoj sceni. U recentnim projektima smo dobili kvalitetne i profesionalne partnere poput tvrtki BSH Events i Pepermint, a sljedećim Javnim pozivom krajem ove godine željeli bismo još veći odaziv i prijavu kvalitetnih projekata u Zadru za 2023. godinu, kaže direktor TZ grada Zadra Mario Paleka, najavljujući i jedno moguće strano iznenađenje ovog ljeta, o čemu se još pregovara.

Izbor iz koncertnih događanja ovog ljeta:

5.7. Black Coffee
10.7. Tedi Spalato
23.7. Ana Rucner
24.7. Zorica Kondža
29.7. Feminnem
30.7.-2.8. Zadar Sunset Festival
5.8. Pop Misa Mediterana
18.8. Cubismo
27.8. Tribute to Swing

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA