Biznis

IZNOSI TRANSAKCIJA OD UKUPNO 4 MILIJUNA EURA

Većina upravljača Atlantske prodali dionice Tankerskoj

Šestorica ključnih članova uprave Atlantske plovidbe objavili su preko zagrebačke burze prodaju svojih dionica po cijeni od 53,60 za dionicu u obaveznoj ponudi koju je objavila Tankerska plovidba.

Šestorica ključnih članova uprave Atlantske plovidbe objavili su preko Zagrebačke burze prodaju svojih dionica po cijeni od 53,60 za dionicu u obaveznoj ponudi koju je objavila Tankerska plovidba. 

Pojedinačno, svi izvrši direktori Marko Domijan, Vicenco Jerković i Edo Taslamanić, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Pero Kulaš te zamjenik predsjedniku Revizijskog odbora Duško Vladović Relja. Oglasila se i Dubravka Merčep Kulaš s prodajom svojih 43 dionice dubrovačke brodarske kompanije koja je bila posve drugačije ustrojena nego što je to Tankerska plovidba.

Najviše dionica je imao Vladović Relja koji je utržio malo više od tri milijuna eura.
Tankerska je za njihove dionice obavezna isplatiti oko 4 milijuna eura.

Koliko je Tankerska plovidba u javnoj ponudi, koja je otvorena 11. siječanja, do sad kupila dionica Atlantske plovidbe, to se službeno ne zna. Oni su svoj status kupca stekli u dokapitalizaciji s kojom su postali vlasnici 39,10 posto udjela u temeljnom kapitalu, a prije toga su imali 6,45 posto redovnih dionica s pravom glasa Atlantske plovidbe.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA