Biznis

NASTALI NA OSTAVŠTINI ANTIĆEVA SAS-A

Velika njemačka grupacija preuzela vlasništvo nad zadarskim HSTEC-om

Vlasnik preostalih 10 posto je dosadašnji izvršni direktor HSTEC-a Mladen Šarlija, koji je imenovan za direktora tvrtke CHIRON Croatia

CHIRON Grupa sa sjedištem u Tuttlingenu u Njemačkoj, specijalizirana za CNC-upravljane, vertikalne obradne centre za obrade glodanjem i tokarenjem te za automatizaciju, digitalne proizvode i usluge, preuzela je 90 posto udjela zadarske tvrtke HSTEC (High Speed Technique), javlja Lider. Ovom će akvizicijom HSTEC imati značajne dobrobiti, uključujući širinu inženjerske stručnosti i globalne prisutnosti CHIRON Grupe, navodi se u priopćenju.

Više od 100 zaposlenika trenutno radi u HSTEC-u, od kojih je 25 inženjera, čime se broj zaposlenika u Grupi povećava na oko 1900 diljem svijeta. Brend HSTEC i dalje ostaje, a tvrtka će nastaviti svoje dosadašnje poslovanje: razvoj, dizajn i proizvodnju visokobrzinskih motorvretena, inženjering i prilagođena rješenja u industrijskoj automatizaciji, kao i servis i popravak vretena.

Vlasnik preostalih 10 posto je dosadašnji izvršni direktor HSTEC-a Mladen Šarlija, koji je imenovan za direktora tvrtke CHIRON Croatia. Dugogodišnji direktor Željko Goja, partneri Frane Marasović i Miodrag Kulaš, nisu zadržali svoje udjele.

HSTEC je osnovan 1997. godine s pogonom na dvije tisuće kvadrata u jednoj od hala bivšeg SAS-a, kod današnjeg trgovačkog centra Supernova. U prvo vrijeme SAS-HSTec,kako se tada zvao, bio je u većinskom vlasništvu njemačkih tvrtki, da bi 2009. godine nakon odlaska Nijemaca u stečaj četvorica dosadašnjih partnera podignula kredit i otkupila dionice. U 2021. godini imali su oko 80 milijuna kuna prihoda.

Najveći dio svoji proizvoda i rješenja izvoze u Njemačku, Austriju i Švicarsku. HSTEC će nastaviti ovlašteno zastupanje tvrtki Balluff, Bosch Rexroth, Hofmann, Wittenstein Alpha i Mitutoyo za hrvatsko tržište. Tvrtke koje predstavljaju HSTEC u Njemačkoj i Kini također će ostati nepromijenjene.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA