Sport

DOČEK ROKA STRIKE NA BOKANJCU

VIDEO: Krenuli od nule, a sada su Zadru i Hrvatskoj donijeli povijesnu medalju

„Ne mogu riječima opisati kako se osjećam, ovo je nešto što ću pamtiti cijeli život!", rekao nam je mladi zadarski hrvač Roko Strika dirnut dočekom koji je za njega organiziran nakon što je osvojio broncu na Europskom prvenstvu u Bukureštu.

„Ne mogu riječima opisati kako se osjećam, ovo je nešto što ću pamtiti cijeli život!", rekao nam je mladi zadarski hrvač Roko Strika dirnut dočekom koji je za njega organiziran nakon što je u uzrastu kadeta U17 osvojio broncu na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko rimskim načinom, održanom u Bukureštu.

- Bilo je dosta stresno. Došli smo tamo s niskim očekivanjima, no uz dobre i kvalitetne trenere, potporu prijatelja i roditelja, uspjeli smo izboriti to odličje. Moram zahvaliti i mojoj školi, razredniku Štefanu Štivičiću i svim profesorima koji su uložili maksimalne napore kako bi mi olakšali u usklađivanju školskih i sportskih obveza, istaknuo je Strika koji je odličan učenik drugog razreda Gimnazije Jurja Barakovića.

Uspjehom na EP-u ispisao je povijest zadarskog, ali i hrvatskog sporta.

- Roko je nakon 12 godina Hrvatskoj donio medalju na Europskom prvenstvu u hrvanju. Ovo je i prva medalja u Dalmaciji na ovakvom natjecanju. Svakodnevno treniranje, jutarnji treninzi i dizanje u 5 sati, večernji treninzi, treninzi na moru, bazenu, u dvorani, na atletskom stadionu... Sada se sav taj trud i rad isplatio!, istaknuo je ponosni trener Vladimir Menčik.

Prvi čovjek Hrvačkog kluba Zadar jedan je od nekolicine entuzijasta koji su 2009. godine zasukali rukave kako bi napušteni i derutni prostor nekadašnje vojarne na Bokanjcu pretvorili u dvoranu koja danas okuplja zavidan broj mladih hrvača i hrvačica kojih uz Menčika trenira još dvojica trenera - Krešimir Zurić i Josip Cindrić.

- 13 godina bilo je potrebno da dođemo do ovako velikog rezultata, što je dug, ali i kratak period jer se jako malo klubova može pohvaliti da, 13 godina od kada su krenuli iz nule, osvoje medalju na velikom natjecanju kao što je EP. Danas imamo 60-70 članova, a vjerujemo da bi taj broj bio i veći da se nije pojavila ta nesretna korona. Nadamo se da će se sada, nakon Rokovog rezultata, taj broj povećati. No za postizanje još više ovakvih rezultata potrebna su nam dodatna ulaganja, što se nadamo da će ovaj put prepoznati i naš Grad i Županija i Hrvatski hrvački savez. Uvijek ima prostora za napredak, istaknuo je predsjednik kluba.

Podršku im je svojim dolaskom na doček iskazao gradonačelnik Zadra Branko Dukić. No kada smo ga pitali za izjavu, gradonačelnik je poentirao:

- Ovo je njegov trenutak.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA