Zabava

MANIFESTACIJA NA ZADARSKOJ RIVI

Vraća se Noć punog miseca, organizatori objavili datum

Nakon dvogodišnje pauze zbog epidemije koronavirusa na zadarsku rivu vraća se Noć punog miseca.
Nakon dvogodišnje pauze zbog epidemije koronavirusa na zadarsku rivu vraća se Noć punog miseca.

Organizatori iz društva Propela otkrili su datum - od 11. do 13. kolovoza, navodeći kako će naknadno objaviti ostale informacije i detalje.

Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja. Festival je to hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa. Tradicionalni je to festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja koji posjetitelje na trenutak u vraća u daleku prošlost i podsjeća kako je to nekada bilo.

Ugasit će ponovo javna rasvjeta, riva će biti obasjana svjetlom baklji i svijeća, štandovi će nuditi raznolika tradicionalna jela, brodovi se pretvarati u ploveće štandove, riva će odzvanjati u klapskoj pismi i plesu, turisti i domaći nasmijani i veseli šetat će i uživati ispod velikog i sjajnog mjeseca. Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela čuvenih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija, navodi se u opisu tradicionalne manifestacije.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA