Zadar

KAD ĆE BAZEN ZA SKAKAČE U VODU?

Za bazensku školjku do sredine svibnja mora se uplatiti još 3 milijuna kuna

Kada uplata sjedne na Višnjiku će se raščistiti teren i montirati bazen, što i nije pretjerano kompliciran i dugotrajan postupak.

Montažna bazenska školjka za skokove u vodu još uvijek je u Splitu, razmontirana i uskladištena kako bi po završetku posla oko kupoprodaje bila montirana u Sportskom centru Višnjik. Podsjećamo, nakon završetka Europskog prvenstva u vaterpolu Splićani su odustali od njegovog postavljanja na drugoj lokaciji, a interes je pokazao Zadar, koji je trebao platiti samo troškove demontaže i montaže na Višnjiku.

Umjesto dvadesetak milijuna kuna, kolika mu je vrijednost, Višnjik ga je tako mogao dobiti za oko 5 milijuna, pod uvjetom da se ispoštuje ugovor između HVS-a i talijanskog vlasnika opreme, da se 2 milijuna uplate u prosincu. Gradsko vijeće odobrilo je u rebalansu sredstva za ovu namjenu te je novac uplaćen Talijanima. Nakon toga nije bilo pomaka, a direktor Denis Karlović objašnjava zašto.

- Bazen u naše vlasništvo prelazi kada se uplati kompletan iznos, a riječ je o još 3 milijuna kuna. Kako je trenutačno gradski proračun suspendiran, ne mogu se izdvajati sredstva za projekte poput ovog. Ipak, ostaje nam još dosta vremena, jer je rok za otplatu sredina svibnja, tako da vjerujem da će se ugovor ispoštovati, kaže Karlović.

Kada uplata sjedne na Višnjiku će se raščistiti teren i montirati bazen, što i nije pretjerano kompliciran i dugotrajan postupak.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA