Sport

SVI FAVORITI IZBORILI POLUFINALE PRVENSTVA

Zadar bez problema prošao Zabočane, slijedi dalmatinski obračun sa Splitom

Polufinale protiv Splita prava je prilika da se momčad zagrije i pripremi za finale

So far - so good. Barem što se rezultata tiče, jer su košarkaši Zadra pobijedili i u uzvratnoj utakmici četvrtfinala HT Premijer lige momčad Zaboka 64:70 te tako izborili polufinalnu seriju protiv Splita. Pobjeda Zadrana bila je očekivana, ali s obzirom na neugodna iznenađenja koja su se znala događati ove godine, ne treba biti nezadovoljan činjenicom da je Zadar izborio prolazak i poštedio se igranja treće utakmice na Višnjiku.

Posebice u svjetlu činjenice da su domaćini imali prednost na polvremenu 35:32, nakon što je Zadar uglavnom vodio u prvih 20 minuta igre. Bio je to labuđi pjev Zabočana za ovu sezonu, nakon kojega mogu pakirati kofere i ići na ljetovanje. Uz standardno najbolje Cartera i Junakovića dobru igru u ovom dijelu utakmice pokazao je Buljan, pa je Zadar došao najprije na 8 poena prednosti na kraju treće četvrtine (45:53), a potom početkom zadnje dionice slomili domaćine i otišli na nedostižnih +15.

Prednost se do kraja lagano topila, 1:10 prije kraja nakon trice Levanića-Kutnog došla do 64:70, no pokazalo se da će to biti i konačni rezultat utakmice.

Zadar još uvijek nije na visokoj „radnoj temperaturi", dosta igrača u ovoj je utakmici imalo mizeran učinak (Brala, Drežnjak, Mavra. Bursać...). Polufinale protiv Splita prava je prilika da se momčad zagrije i pripremi za finale u kojemu će ih, prođe li ovaj izazov, igrati protiv boljeeg iz serije Cibona - Cedevita Olimpija/Gorica.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA