Sport

PORAZ NA OTVARANJU NOVE SEZONE ABA LIGE

Zadar do zadnje minute imao šansu, promašene ključne trice

Najbolji kod Zadra bili su Vuković sa 16 poena i 7 skokova te Jordano sa 15 poena

Košarkaši Zadra očekivano su izgubili protiv Partizana na startu ovogodišnje ABA lige. Momčad Željka Obradovića sastavljena je od kvalitetnijih igrača ali je do zadnjih trenutaka strahovala za pobjedu. Zadar nije iskoristio svoje šanse za izjednačenjem te su gosti pobijedili rezultatom 63:78.

Baš je prozivani Luković najbolje otvorio utakmicu i postigao šest od prvih osam Zadrovih poena (8:8). Partizan je neko vrijeme diktirao igru, ali se Zadra vratio i poveo tricama Jordana (četiri u prvom poluvremenu) i Vukovića. Prva je četvrtina završila sa za Zadar odličnih 21:21.

Drugu četvrtinu gosti su ipak pokazali više, zaustavili su Zadrove napade i U jednom trenutku stigli do 11 poena prednosti (31:42). Nedostajao je bolji učinak Harrisa, koji je u prvim utakmicama sezona nagovijestio da bi mogao biti prevaga u nekim utakmicama, ali nije dolazio u pozicije za šutiranje te je prvo poluvrijeme ostao bez postignutog poena.

Zadar se nije uspio približiti u trećoj četvrtini, ali jest u četvrtoj, nakon što je u seriju pogodaka ušao Vuković. U 32. minuti stiglo se na minimalnih 61:62. Nažalost, Brala gubi loptu u sljedećem napadu, Junakoviću se sudi nesportska pogreška te se Partizan odvaja na pet poena razlike.

Ipak, pritisak traje do samoga kraja. Nakon što je Punter pogodio za 73:76 minutu i 37 sekundi prije kraja, tricu za izjednačenje gađali su Jordano i Mavra. Nisu uspjeli a Partizan je iz slobodnih bacanja došao do konačnih 73:78.

Najbolji kod Zadra bili su Vuković sa 16 poena i 7 skokova te Jordano sa 15 poena (pet trica). Od mlađih igrača Brala je dobio šest minuta koje nije iskoristio za nekakav učinak, a Paponja i Buljan utakmicu su prosjedili na klupi.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA