Zadar

GROW GREEN U ULICI IVE MAŠINE

Zadar i Wuhan partneri u projektu sa sadnjom stabala

Vodeći partner ovog projekta je Manchester City Council, a uz Zadar partneri su još Wuhan, Valencia, Wroclaw, Lille i Modena

Grad Zadar u sklopu projekta GROW GREEN koji je financiran iz programa HORIZON 2020, u ponedjeljak na predjelu grada kvart Crvene kuće, u Ulici Ive Mašine, sadit će stabla koja su financirana iz ovog projekta.

Vodeći partner ovog projekta je Manchester City Council, a uz Zadar partneri su još Wuhan (Kina) - Valencia (Španjolska), Wroclaw (Poljska), Lille (Francuska) i Modena (Italija). Vrijednost projekta je 11,6 milijuna eura, za sam Grad Zadar 119.620 eura.

Osnovni cilj projekta je razviti i implementirati tzv. NBS strategije „Nature based Solutions" (Rješenja utemeljena na prirodi) kako bi se osigurala troškovno učinkovita i dugoročna rješenja za rješavanje društvenih izazova kao što su klimatske promjene, sigurnost vode, sigurnost hrane, ljudsko zdravlje i sl. Projektom se nastoji procijeniti i razviti inovativni, isplativi i održiv pristup za postizanje navedenog. Trajanje projekta je 60 mjeseci i završni datum trajanja je 31. svibnja ove godine.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA