Zadar

SANJA PETROVSKI ZAHVALILA SE U IME NAGRAĐENIH:

"Zadar je naš izbor a ne mjesto na kojem smo ostali jer nismo imali gdje otići"

Prvi put u novijoj povijesti Gradskog vijeća Zadra nisu dodijeljene nagrada za životno djelo koje Grad Zadar dodjeljuje i Zadranima izvan Zadra.

Prvi put u novijoj povijesti Gradskog vijeća Zadra na svečanosti za Dan grada Zadra nisu dodijeljene nagrade za životno djelo koje se dodjeljuje i Zadranima izvan Zadra. Za prvu kategoriju bila su trojica kandidata ali oni koji su birali nisu se mogli dogovoriti.

- Zadar nije mjesto u koje ostali jer nismo imali gdje otići. Zadar je naš izbor. To je grad ogromnog potencijala a mi smo ovdje da pomičemo granice, kazala je u ime nagrađenih Sanja Petrovski koji nije rođena Zadranka ali je zaslužna za Zadarski plesni ansambl koji je dobio Nagradu Grada Zadra.

Kazalište lutaka koje ove godine slavi svojih 70 godina i koji je samo ove godine osvojio 20 nagrada te je šampion među lutkarima, zapravo je najveći dobitnik javnog priznanja Grada Zadra.

U prilog tezi koju je izrekla odnedavno umirovljena nastavnica plesa, Sanja Petrovski su u dvije laureatkinje. Tamara Valčić, nastavnica tehničke kulture u OŠ Šime Budinić, dip. inž, brodogradnje, rođena je Splićanka. Iz iste škole je i nastavnica biologije Anita Mustać kojoj je Grb dodijelio Gradonačenik ali ga je  danas morala preuzeti ravnateljica Jagoda Galić.

U Zadar je došla studirati i plivati Ana Burazer, rođena u Šibeniku. Sada je članica PK Zadar  dok medalje nosi zadarskom sveučilištu.

Je li Grad Zadar uvijek prepozna svije zaslužne ljude kao što je također bivši nastavnik i atletski trener Perdrag Saratlija kojeg su predložili zbog njegovih rezultata Udruga atletskih trenera.

Nagrade su dobili Centar nezavisne kulture čije je najveće dostignuće Kino zona, zatim Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata, dr. Josip Čerina nagrađen za svoje pisanje na račun rata, Odjel za hematologije kojeg je predložio jedan pacijent. Među dobitnicima javnih priznanja na prijedlog vijećnice NL, Adele Franka našao se i skupljač starog otpada Ante Đanija.

Gradonačelnik je Grb Grad dodijelio svom kolegi, neonatologu dr. Krešimiru Baraki koji je najstariji među nagrađenima a još se brine o tek rođenima u Zadru.

Najmlađi dobitnik je hrvač Roko Strika koji osvaja medalje u kadetskoj konkurenciji ali je pokazao i da zna svirati pijanino u kućnom opuštanju.

Snimatelj Igor Goić je također dobitnika Grba Grada nakon što je njegov turistički film o Zadru dobio dvije međunarodne nagrade.
Oni su kao laureati počašćeni ručkom nakon svečane sjednice Gradskog vijeća na kojoj su kako su to svi govornici istaknuli baš oni glavne zvijezde.

Plesačice Zadarskog plesnog izvele su dio plesne predstave Bolero i to je bio jedini program svečane sjednice na kojoj su iz gradskog protokola iskoristili i glumački par iz Kazališta lutaka Irenu Bausović Tomljanović i Domagoja Karakašića za vođenje.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA