SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713564000 AND gallery_id = 10868File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713564000, '10868', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Zadar još jednom pokazao da s najvećima može igrati tek kada već izgubi - Vijest - 057info - Zadar

Sport

PORAZOM OD ZVEZDE ZAKLJUČENA ABA LIGA

Zadar još jednom pokazao da s najvećima može igrati tek kada već izgubi

Generalno, Mršić može biti zadovoljan s drugim poluvremenima većine utakmica, no treba priznati kako je ipak to odraz razlike u kvaliteti najboljih momčadi lige i zadarske

Košarkaši Zadra okončali su sezonu u ABA ligi uvjerljivim porazom od Crvene zvezde 70:90. Oni koji su gledali utakmicu znaju da je ovakav rezultat daleko od onoga što se moglo dogoditi da su gosti nastavili igrati u ritmu iz prve četvrtine, u kojoj su u jednom trenutku vodili 9:31. Trener Veljko Mršić priznao je nakon utakmice kako je Zvrezda bila bolja na početku, ali i pohvalio svoju momčad, koja je po njemu odigrala dobrih 30 minuta.

- Vidjelo se da su se dobro pripremili i jako motivirano ušli u utakmicu. Nismo se snašli na njihovu agresivnost u prvoj četvrtini, a oni su iskoristili svaku polupriliku i pogađali sve. Nakon te prve četvrtine, odigrali smo dobrih 30 minuta. Ne bih rekao da je to bilo zato što se Zvezda opustila, jer može se vidjeti minutaža njihovih najboljih igrača. No, uspjeli smo se solidno prilagoditi na to i u jednom trenutku došli na 12 razlike, rekao je Mršić. čestitavši igračima na ostvarenom cilju, a to je opstanak u ABA ligi.

Kad već Mršić hvali igrače za učinak nakon 18:36 u prvoj četvrtini, red je da se i mi pridružimo čestitkama. Evo na primjer, Zadar je jedna od rijetkih momčadi koja je sa četiri najbolje momčadi - Crvenom zvezdom, Mornarom, Budućnosti i Igokeom, bila ravnopravna, pa čak i bolja u drugim poluvremenima. Nakon malo dužeg zagrijavanja u prvoj četvrtini ili poluvremenu, Zadar bi se zahuktao i bez problema se nosio s daleko skupljim protivnicima.

U srazu s ove četiri momčadi Zadar je, doduše, zabilježio svih osam poraza, s ukupnom koš-razlikom 521:662, što znači da je prosječan rezultat utakmica 65:83, 18 poena razlike. No scenarij je bio uglavnom isti, počevši od utakmice s Mornarom na Višnjiku, kada su gosti u prvoj četvrtini poveli 14:28, da bi u sljedeće tri Zadar bio ravnopravan - 52:54. Zatim je došla Budućnost, koja je na poluvremenu vodila 28:42, a u drugom je bilo 34:34. Crvena zvezda u prvom je dijelu sezone na poluvremenu imala +15, dok je Zadar u nastavku bio potpuno ravnopravan - 38:38. Igokea je u Zadru na poluvremenu imala 27:43, a u ovaj uzorak većinom se uklapaju i preostali susreti. Jedina iznimka bilo je gostovanje kod Mornara, gdje je Zadar na poluvremenu vodio 38:41, da bi pao u drugom poluvremenu i na kraju izgubio 77:71.

Generalno, Mršić može biti zadovoljan s drugim poluvremenima većine utakmica, no treba priznati kako je ipak to odraz razlike u kvaliteti najboljih momčadi lige i zadarske, što opet nije nimalo iznenađujuće kada se znaju proračuni kojim raspolažu. Ponekad je pad odraz opuštanja, ponekad i fair-playa, zbog kojega se protivnik ne ponižava preko mjere potrebne za uvjerljivu pobjedu. Jer nakon prve četvrtine u Jazinama, čini se da je sinoć upravo želja da se ne ponizi Zadar prevladala kod najbolje momčadi lige.

S Cibonom sutra u 18 sati
Košarkaši Zadra sutra gostuju kod Cibone u zaostaloj utakmici 31. kola HT Premijer lige. Susret je zakazan za 18 sati, a moći će se pratiti na kanalu Arenasport 1.
- Čeka nas treća utakmica u kratkom razdoblju protiv Cibone. Oba dvije momčadi su u dobroj formi u zadnje vrijeme. Nadam se da ćemo gledati zanimljivu utakmicu i nadam se našoj pobjedi, najavio je Veljko Mršić.
- Ovo nam je treća utakmica u četiri dana. Znamo već kako Cibona igra, znamo njihove mane i prednosti. Mi moramo njihove mane pretvoriti u našu prednost i vratiti se kući s dva nova boda u HT Premijer ligi, najavio je Duje Brala.

Porazom od C. zvezde Zadar zaključio sezonu u ABA ligi
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA