Zadar

ANTIFAŠISTIMA POTPORU DALI MILANOVIĆ I PLENKOVIĆ

Zadar obilježava povratak Hrvatskoj odlukom od prije 80 godina

Na prvi dan jeseni, zadarski anfifašisti priređuju veliku obljetnicu - 80 godina od odluke o pripojenju Zadra mtaici Hrvatske.

Na prvi dan jeseni, zadarski anfifašisti priređuju veliku obljetnicu - 80 godina od odluke o pripojenju Zadra mtaici Hrvatske. Obilježavanje će se održati u Kneževoj palači 23. rujna.

Organizatori su Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra u suradnji sa Zajednicom udruga antifašitičkih boraca i antifašista Zadarske županije uz potporu Grada Zadra, Zadraske županije. Pokroviteljstvo su prihvatili Predsjednik RH i Vlade RH.

Oni priređuju svečani skup povodom obilježavanja 80. godišnjice donošenja Odluke o pripojenju Istre, Rijeke, Zadra, otoka i ostalih okupiranih krajeva matici zemlji Hrvatskoj, koju je dana 20. rujna 1943. godine donijelo Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske, tadašnja ratna vlada.

 

Svečano polaganje cvijeća i odavanje počasti palim borcima za slobodu grada Zadra na spomen obilježje na Gradskom groblju u Zadru 23. rujna 2023. u 10 sati.

Prigodni program će se održati u koncertnoj dvorani Kneževe palače, Poljana Šime Budinića 3, Zadar, 23. rujna s početkom u 11 sati.

- Pozdravni govori

- Značaj donošenja Odluke ZAVNOH-a

- Kulturno umjetnčiki program

- Prigodni domjenak i druženje od 12,30 -13,30

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA