Sport

OSTAJE NA VRHU PREMIJER LIGE

Zadar uvjerljiv protiv Alkara uz triple-double učinak Luke Božića

U 10. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra večeras su u Dvorani Krešimira Ćosića uvjerljivo pobijedili sinjski Alkar rezultatom 90:66 (27:22, 20:14, 13:17, 30:13).

U 10. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra večeras su u Dvorani Krešimira Ćosića uvjerljivo pobijedili sinjski Alkar rezultatom 90:66 (27:22, 20:14, 13:17, 30:13). Za momčad Danijela Jusupa to je ukupno deveta prvenstvena pobjeda, a osma uzastopna.

Konačan rezultat zapravo i ne odaje vrlo dobar dojam kojega je gostujući sastav pod vodstvom zadarskog trenera Luke Bujasa ostavio većim dijelom susreta na Višnjiku. Osam minuta prije kraja na semaforu je, naime, svijetlilo 63:57, a onda je tricama Jordana i Davisa Zadar otvorio seriju 15-0 kojom je definitivno prelomio susret. Inače, Alkar je na samom otvaranju poveo 2:9, no Zadrani su vrlo brzo uhvatili napadački ritam i prvu četvrtinu završili sa 27 postignutih poena naspram 22 protivnika. Pred kraj poluvremena domaći su se prvi put odvojili i na +15, da bi se na veliki odmor otišlo s rezultatom 47:36.

Krajem treće četvrtine gosti su u dva navrata prišli na -5, a u posljednjoj dionici na već spomenutih -6, no u završnici je razlika u kvaliteti prevagnula na zadarsku stranu i dvojbe oko pobjednika nije bilo. Kada je o pojedincima riječ, za istaknuti je triple-double učinak Luke Božića, 10 koševa, 12 skokova i 10 asistencija. Antonio Jordano postigao je 16 poena, Arijan Lakić 15, Leon Šantelj 14, a Juan Davis 10. Alkar su predvodili Mladen Tomašević sa 17 koševa te George Brock sa 15.

- Loše smo otvorili utakmicu ali smo se uspjeli konsolidirati. Alkar je dugo bio u igri i prijetio. Čini mi se kako je prošla utakmica koju smo odigrali prije samo dva dana ostavila traga na mojoj ekipi i nisam večeras htio koristiti Marka Ramljaka koji se na tom dvoboju "ispraznio". I Drežnjak je bio prazan, vidjelo se. Dali smo, stoga, šansu mladima i ja sam zadovoljan. Dobili smo i nitko se nije povrijedio, rekao je nakon susreta trener Zadra Danijel Jusup.

- Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi i svojim igračima na solidno odigranoj utakmici. Malo smo u problemima s ozljedama što se danas i vidjelo jer smo u zadnjoj četvrtini počeli padati. Bilo nam je jako teško protiv ovakvog Zadra koji je rastrčan i u pozitivnom ritmu. Njihova serija od 18:2 u zadnjih deset minuta je odlučila pobjednika, kazao je Luka Bujas, trener Alkara.

- Bila je ovo teška utakmica prvenstveno iz razloga što smo je igralo samo dva dana nakon teške utakmice u regionalnom natjecanju. Teška i za tijelo i za um što se dobro vidjelo na samom početku dvoboja gdje smo bili mekani. Ali uspjeli smo na kraju doći do pobjede i to je najvažnije, rekao je Juan Davis, krilni centar Zadra.

- Većinu utakmice smo se držali ali su velikom serijom na kraju prelomili utakmicu i zasluženo pobijedili. Ja im na tome čestitam, kazao je Mladen Tomašević, igrač Alkara.

Zadar je ovom pobjedom ostao na vrhu HT Premijer lige, a u sljedećem kolu 11. prosinca gostuje kod Šibenke. Prije toga, 9. prosinca, očekuje ga i gostovanje kod Igokee u sklopu 10. kola AdmiralBet ABA lige.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA