Zadar

POTVRDILI KAKO JE PRIVEDEN JOŠ JEDAN

Zadarska policija: Premijer nije involviran u uhićenja zbog Facebook komentara

Iz PU zadarske oglasili su se o slučaju privođenja 71-godišnjeg Zadranina zbog komentara o premijeru Andreju Plenkoviću.

Iz PU zadarske oglasili su se o slučaju privođenja 71-godišnjeg Zadranina zbog komentara o premijeru Andreju Plenkoviću, u kojem je naveo kako ga "treba dočekati pokvarenim jajima" te da je "narcisoidni jadnik".

- U petak, 21. siječnja 2022. godine policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 71 i 49 godina zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Naime, obojica su 20. siječnja 2022. godine na objavljeni članak o najavi posjete predsjednika Vlade RH Maslenici, kojeg je objavio jedan zadarski portal na društvenoj mreži, objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja, kojim ponašanjem su ostvarili obilježja navedenog prekršaja. Nakon provedenog istraživanja obojica su 21. siječnja u popodnevnim satima uz Optužni prijedlog prepraćeni na Prekršajni Odjel Općinskog suda u Zadru, odgovorili su iz PU zadarske na brojne upite novinara, čime su potvrdili kako 71-godišnjak nije jedini uhićeni tijekom posjeta premijera Plenkovića.

Iz PU zadarske ovim putem odbacuju sve tvrdnje prema kojima Plenković ima veze s tom akcijom.

- Policijska uprava zadarska odbacuje izrečene teze u javnosti koje aludiraju da je premijer involviran u navedeno postupanje policije. Radi se o redovitom postupanju policije u okviru službene dužnosti te je na nadležnom sudu da donese konačnu odluku.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (13)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA