Biznis

DIONIČARI SE POZIVAJU NA SKUPŠTINU NA MURAJU

Zadarska tiskara prikazat će gubitak za tri godine koji je veći od temeljnog kapitala

Zadarska tiskara sa sjedištem na Muraju ponovno je oživjela.

Zadarska tiskara sa sjedištem na Muraju, Poljana Zemaljskog odbora 2 ponovno je "oživjela" nakon stečajnih i sudskih postupaka, vidljivih iz registra tog dioničkog društva.

Uprava društva sazvala je glavnu skupštinu dioničara na kojoj se za predsjedavajućeg Skupštine bira Vedran Škulić, predsjednik Nadzornog odbora Društva. Prema dnevnom redu sazvane skupštine, objavljene u Narodnim novinama, doći će do opoziva i ponovnog biranja troje članova Nadzornog odbora.

Uz novog starog predsjednika Škulića, to su još Dobrila Mikulić iz Zadra te Arna Antonia Skulić-Jordan s adresom u SAD-u.

Najvažnija točka dnevnog reda sigurno je izmjena Statut prema kojoj je temeljni kapital Društva utvrđen na iznos od 1.088.500 eura kao što je već upisan u sudskom registru.

Na skupštini će se prikazati poslovanje za protekle tri godine. U dnevnom redu se navodi: Gubitak Društva ostvaren u 2021. godini u iznosu od 9.417.920,64 kuna te gubitak ostvaren u 2022. godini u iznosu od 926.827,77 kuna prenosi se na akumulirane gubitke iz prethodnih razdoblja.

Tom se dodaje i gubitak ostvaren u 2023. godini u iznosu od 126.491,68 eur/ 953.051,26 kuna koji se prenosi na akumulirane gubitke iz prethodnih razdoblja. Ukupan gubitak time je „pojeo" iznos temeljenog kapitala Zadarska tiskare koja u zbilji postoji samo na papiru. Dio prizemnog prostora iznajmljen je za ugostiteljski objekt.

Dioničari su pozvani na skupštinu 18. ožujka, tako što se materijali za Glavnu skupštinu mogu pročitati u sjedištu Društva svakog radnog dana od 9 do 12 sati do zaključno 15. ožujka 2024. godine.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA