Sport

IADERA GASSHUKU 2022.

Zadarski kendo ugostit će 140 boraca iz cijelog svijeta

akon dvije godine pauze uslijed pandemijskih okolnosti, u Zadar se vraćaju vrhunski kendo borci kako bi zajedno trenirali, razmijenili znanja i iskustva, te u konačnici i dodatno promovirali ovu japansku borilačku vještinu.

U organizaciji zadarskog kendo kluba Ouka i Hrvatskog kendo saveza u Zadru će se od 1. do 3. srpnja u ŠRC Višnjik održati šesti po redu međunarodni kendo seminar pod nazivom Iadera Gasshuku. Riječ je o projektu koji je započeo još 2015. godine, a koji kroz niz treninga i seminarskih aktivnosti okuplja mnoštvo boraca i instruktora iz cijeloga svijeta.

Zadarski kendo, čiji lokalni počeci sežu još u 2004. godinu, tako će ove godine ugostiti preko 140 boraca iz Japana, Južne Afrike, Finske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Mađarske, te niza dugih zemalja. Nakon dvije godine pauze uslijed pandemijskih okolnosti, u Zadar se ovaj vikend vraćaju vrhunski kendo borci kako bi zajedno trenirali, razmijenili znanja i iskustva, te u konačnici i dodatno promovirali ovu japansku borilačku vještinu.

Popisu dinamičnih aktivnosti tijekom vikenda pridodana je već tradicionalna suradnja sa Sveučilištem u Zadru, u sklopu kojega zadarski kendo klub Ouka tijekom akademske godine nudi mogućnost pohađanja kolegija „Kendo", koji studentima nastoji približiti ovu egzotičnu borilačku vještinu, ali i japansku kulturu i tradiciju.

U okviru ovog međunarodnog seminara, dosadašnje aktivnosti na Sveučilištu sastojale su se većinom od organizacije predavanja međunarodnih stručnjaka iz područja japanske povijesti, odnosno povijesti japanskih borilačkih vještina, no ove godine će tradicionalno predavanje zamijeniti format okruglog stola na kojem će niz različitih instruktora, europskih i svjetskih sudaca, i u konačnici nositelji najviših zvanja unutar discipline (7. Dan), raspravljati o tradicionalnim, ali i sportskim aspektima kenda te naposlijetku odgovarati na pitanja publike.

Neophodno je pritom i napomenuti kako će na seminaru, uz brojne međunarodne goste, sudjelovati i svi hrvatski klubovi, te da će dio programa biti posebno usmjeren prema edukaciji najmlađih članova, kao ključne kategorije neophodne za daljnji razvoj ove vještine kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou. S obzirom na važnost i prestiž ovog događaja, pozivamo sve zainteresirane koji bi željeli pogledati i bolje se upoznati s ovom japanskom borilačkom vještinom da dođu do ŠRC Višnjika idući vikend.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA