Zadar

UNAPREĐENJE PRISTUPA

Zadarski liječnici na skupu o radu s dementnim osobama

U domu Ivan Pavao II u Biljanima Donjim održan je stručni skup pod nazivom "Unapređenje pristupa u radu s dementnim osobama".

U domu Ivan Pavao II u Biljanima Donjim održan je stručni skup pod nazivom "Unapređenje pristupa u radu s dementnim osobama". 

Stručni skup je bio organiziran za liječnike opće/obiteljske medicine sa područja Zadarske županije i na isti su se odazvali kako liječnici sa otočkog područja županije tako i liječnici iz Zadra i zadarskog zaleđa. Osim liječnika skupu su prisustvovali multidisciplinarni timovi domova socijalne skrbi iz više županija od Gospića do Dubrovnika te jedna ustanova socijalne skrbi iz Gruda iz Bosne i Hercegovine koja je skupu dala međunarodni značaj.

Skup su organizirali prof. dr. sc. Miro Jakovljević, dr. med. i prof. dr. sc. Mate Majerović. U ime Ustanove i osnivača Tomislava Odžakovića prisutne je pozdravila predstavnica Uprave Doma Davorka Krnčević, dipl. iur, koja je zahvalila na izuzetnoj zainteresiranosti multidisciplinarnih timova za sudjelovanje na ovom skupu te ustvrdila da se očito radi o temi koju je potrebito dodatno aktualizirati. 

Stručni skup je započeo igrokazom koji su upriličili klijenti Doma pod nazivom Prvi susret. Igrokaz je osmislio i vodio v.d. ravnatelja Ivan Tomić, dipl. soc. radnik, a obrađuje temu prijema klijenta u Dom gdje se nastoji umanjiti činjenica da klijent boluje od demencije.
Na skupu su prikazani kratki filmovi o pristupu i skrbi klijentima s kojim problemima se medicinsko osoblje svakodnevno susreće. Skup je polučio zaključak kako se terapijski nihilizam glede stigme u demenciji treba mijenjati, naglašena je terapijska dobrobit ranog uvođenja psihofarmaka za liječenje demencije i nužnost edukacije svih sudionika u procesu liječenja i zbrinjavanja kako u kućnoj njezi tako i u ustanovama.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA