Zadar

SKINUTI ODBORI JER HDZ NIJE IMAO KANDIDATE

Zadarski vijećnici oborili rekord - sjednica do zore

Gradsko vijeće Zadra na svojoj prvoj sjednici u novom sazivu, oborili su hrvatski rekord. Sjednica koja je počela u 10 sati, završila je pred zoru - u 4.40 minuta.

Gradsko vijeće Zadra na svojoj prvoj sjednici u novom sazivu, oborili su hrvatski rekord. Sjednica koja je počela u 10 sati, završila je pred zoru - u 4.40 minuta.

Ovjekovječili su to vijećnici prije nego su otišli doma nakon 19 sati provedenih u Vijećnici Grada Zadra.

Trebalo je trajati i duže, ali je skinuta točka dnevnog reda o izboru članova odbora Gradskog vijeća. - HDZ nije se složio sam sa sobom. Dado Burčul, predsjednik kluba je u Japanu, pa nisu imali kandidate. Njihovi vijećnici više su bili vani nego li u Vijećnici. Za njih je ovo jedan nova situacija u kojoj se očito ne snalaze, kazao je jutros SDP-ov Daniel Radeta.

Osim što su izglasali protivljenje imenovanja nove ravnateljice Znanstvene knjižnice te će se natječaj morati poništiti, to isto je napravljeno i za izbor Savjeta mladih. Natječaj je davno bio. Okolnosti su se promijenile, navodi Radeta. Možda su neki „mladi" kandidati u protekla četiri mjeseca i ostarjeli.

U svakom slučaju, nije bilo lako toliko sati sjediti u Velikoj vijećnici, zadržati koncentraciju uz vodu i poneko pecivo po koje bi trknuli u obližnju pekarnicu. Sjednica je održana bez stanke. Gradonačelnik Branko Dukić bio je samo na Aktualnom satu koji je poduže trajao dok je njegov zamjenik Ante Babić uglavnom sjedio na sjednici koja je bila osobito naporna za nove, na maraton, nenaviknute vijećnike.

Ali vrijedilo je i prema riječima Marka Pupića Bakraća kojem je teže palo sjedenje pod klimom nego li sve uvrede koje su dobili od pročelnika Jose Nekića.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (40)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA