Zadar

PREPISKA S PROČELNIKOM ZA KOMUNALNE POSLOVE

Zadranin čestitao Dan Grada: 14 mjeseci čeka na malo svjetla i kulturnu ulicu Julija Klovića

Čestitku za Dan grada prije par dana poslao je jedan naš sugrađanin, imenom i prezimenom, koji punih 14 mjeseci vodi borbu za malo svjetla i urednosti u Ulici Julija Klovića s Odjelom za komunalne djelatnosti.

Čestitku za Dan grada prije par dana poslao je jedan naš sugrađanin, imenom i prezimenom, koji punih 14 mjeseci vodi borbu za malo svjetla i urednosti u Ulici Julija Klovića s Odjelom za komunalne djelatnosti.

"Kao i do sada, borba s vjetrenjačama! Evo što moje dijete danas uči u školi (vidi prilog) Kaže, ali tata, ispred naše škole jedva voze auti, sve je raskopano"., napisao je  jučer Mario Mičić pročelniku Robertinu Dujeli.

Na to mu je nakon 10 minuta odgovorio pročelnik komunalnih poslova: odgovoriti će Vam i iz Odvodnje. Siguran sam da isti ulažu sav potreban napor da se dugo očekivani radovi privedu kraju i da prometnica u što skorije vrijeme ne bude gradilište, već sigurna za komunikaciju svih sudionika u prometu a posebno djeci na putu do škole.

Obojica su svoju prepisku poslali na adresu našeg portala. Ona se već dugo vodi, a počela je zbog tražanja da se ugrade dva stupa javne rasvjete u Ulici Julija Klovića.

Pročelnik Dujela otkrio je kako je  preduvjet je evidentiranje prometnice. "Povjerenstvo za evidentiranje komunalne infrastrukture je odradilo svoju zadaću i isčekujemo da službe katastra i suda geodetski elaborat provedu u djelo. Komunalni odjel kako smo opetovano naglasili spreman je za progušćivanje rasvjete i na toj lokaciji. Problem bi bio riješen i do sada no i sami imate spoznaju da dio stanara bez prethodnog rješavanja vlasničkih odnosa nije odobravao našu namjeru, Dujela podsjeća Mičića.

Od promptnog reagiranja kojeg je prije 8 mjeseci najavio resorni pročelnik, njegova posljednja reakcija upućuje na Povjerenstvo za evidentiranje komunalne infrastrukture.

To je primjer reakcije "moderne" i efikasne gradske uprave koja izlazi u susret svojim građanima. Prenosimo u cijelosti:

. Komunalni odjel će uvijek pravovremeno odraditi sve svoje zadaće, tako je bilo jučer , tako je danas i tako će biti i sutra . O tome svjedoče brojna konkretna izviješća izvršenja Programa održavanja komunalne infrastrukture.
Komunalni odjel ne čeka ni šest dana za reakciju a ne šest godina kako vi navodite .U to smo naše građane nebrojeno puta uvjerili.
Čim službe zadužene za isto riješe imovinsko pravne odnose komunalni odjel će odraditi korektno svoju zadaću.

U svezi nedovršenog prekopa promptno ćemo reagirat prema investitoru. Zahvaljujem Vam na ukazanom, napisao je kao obično pročelnik Dujela.
Tome je prethodio email stanara , Evo šest je mjeseci prošlo od Vašeg odgovora, a od promptne reakcije prema investitoru u svezi zafušarene ceste u Julije Klovića nema ništa.
Kao ni od rasvjete, koju smo spomenuli 10 puta, napisao je uporni stanar te ulice.

Međutim, pročelnik Dujela mu je objasnio kako Grad nije preuzeo tu cestu, kao da ostale jeste.

Tako je iskazana sporost i nemoć gradske uprave da daruje malo svijetla i civilizira Ulicu Julija Klovića kako bi bila dostojna kulture življenja kao i onaj po kojem je nazvana.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA