Sport

MOŽE LI DO MEDALJE?

Zadranin Petar Krešimir Knežević na Mediteranskim igrama

Zadranin Petar Krešimir Knežević strelovito napreduje u svojoj prvoj seniorskoj godini

Hrvatski boksački reprezentativci otputovali su na Mediteranske igre u Alžiru, u gradu Oranu od 25. lipnja do 6. srpnja 2022. u sastavu olimpijskog izaslanstva sa svim ostalim našim sportašicama i sportašima. Među četvoro boksača je i jedan Zadranin, Petar Krešimir Knežević iz kluba Sv. Donat Zadar, koji će se natjecati u kategoriji do 75 kg. Naše boksače u Oranu vodit će seniorski izbornik Kristijan Hodak i trener Franjo Kristić.

U Zračnoj luci Franjo Tuđman boksače i trenere ispratio je predsjednik Hrvatskog boksačkog savzea Bono Bošnjak i poželio im puno sreće i uspjeha na MI u Alžiru.

- Naš cilj uvijek je postići što više pobjeda i vratiti se s medaljama. Konkurencija je vrlo jaka, na Mediteranskim igrama nastupaju redom boksačke velesile kao što su Italija, Španjolska, Francuska, Turska, Maroko, Tunis i ostale zemlje koje imaju vrlo kvalitetne boksače. I naši izabrani predstavnici su vrlo kvalitetni, počev od olimpijke i europske doprvakinje U-22 Nikoline Ćaćić, brončanog Noe Ježeka s Europskog prvenstva U-22, perspektivnog Petra Kneževića koji je jako napredovao te iskusnog Damira Plantića. Putujemo s optimizmom i vjerujemo u povratak s novim odličjima, rekao je izbornik Kristijan Hodak.

Zadranin Petar Krešimir Knežević strelovito napreduje u svojoj prvoj seniorskoj godini - na državnom prvenstvu tek je podijeljenom i kontroverznom odlukom izgubio finale i zlato od Noe Ježeka, a Knežević je nedavno pružio i odličan meč u završnici Regionalne lige u Skopju gdje je uvjerljivo svladao iskusnog boksača Loznice Danijela Filipovića.

Hrvatska na Mediteranskim igrama u Alžiru nastupa ukupno sa 105 sportašica i sportaša (50 sportašica i 50 sportaša) u 17 sportova. Ukupno hrvatsko izaslanstvo broji 172 osobe. Boksačka natjecanja na Mediteranskim igrama u Oranu počinju u nedjelju, 26. lipnja i traju do petka, 1. srpnja 2022.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA