Zadar

UMJESTO PRODAJE U STEČAJU NAJAVILI INVESTICIJU

Zagrepčani zaustavili prodaju zemljišta u Murvičkoj

Prema projekciji izgradnje poslovno-stambenog kompleksa, ukupna neto investicija procjenjuje se na oko 383,6 milijuna kuna uz ostvarenje neto prihoda u četverogodišnjem investicijskom ciklusu od 589,5 milijuna kuna

Zagrebačka tvrtka BMP ASSET, koja je od slovenskih investitora preuzela projekt izgradnje stambenog naselja uz Murvičku ulicu, na prostoru nekadašnjih Kemoplasta i Vinilplastike, neće dopustiti prodaju terena drugom investitoru, kojom je sud planirao namiriti dio potraživanja. Umjesto toga, sam će unijeti dodatni kapital u tvrtku te nastaviti s projektom kojim je planirana gradnja 381 stana te javna garaža s 84 mjesta.

Zemljište u vlasništvu tvrtke Zadar Projekt bilo je opterećeno hipotekama u poznatom izvlačenju novca preko Nove banke Maribor, a kada je ona otišla u stečaj prijavila je potraživanja od 202 milijuna kuna. Zagrepčani su preuzeli to potraživanje, a sada procjenjuju da prodaja terena ne bi bila dobra za njihove interese. Zbog toga najavljuju dokapitalizaciju tvrtke te realizaciju projekta, odnosno gradnju naselja.

- BMP ASSET d.o.o. je vjerovnik sa sveukupnom tražbinom od 203.097.621,27 kn. Djelatnost je istovjetna djelatnosti stečajnog dužnika, investicije u građevinarstvu, te postoji interes dovršetka započetog projekta izgradnje poslovno-stambenog kompleksa na lokaciji u Zadru, Murvička cesta. Prema projekciji izgradnje poslovno-stambenog kompleksa, ukupna neto investicija procjenjuje se na oko 383,6 milijuna kuna uz ostvarenje neto prihoda u četverogodišnjem investicijskom ciklusu od 589,5 milijuna kuna, što neupitno ukazuje na gospodarski interes nastavka djelatnosti stečajnog dužnika, navodi se u njihovom dopisu sudu.

Direktori Željko Petković i Mateo Borojević navode kako je tvrtka BMP ASSET, koja je osnovana s temeljnim kapitalom od 60.000 kuna, upoznata sa stanjem imovine i obvezama stečajnog dužnika, te je zainteresirana za nastavak poslovanja jer će se na navedeni način namiriti u većem iznosu nego da se provede stečajni postupak, uz likvidaciju i brisanje. Zbog toga predlaže da stečajni upravitelj izradi stečajni plan, pri čemu bi BMP Asset preuzeo udjele u stečajnom projektu svođenjem temeljnog kapitala na nulu te izvršio dokapitalizaciju uplatom u novcu, čime bi prestao stečajni razlog prezaduženosti. Kako je BMP Asset praktički jedini vjerovnik, stečajni upravitelj bit će obvezan izraditi ovakav stečajni plan.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA